Kızlar saclarım cok uzun ve ustuste defalarca rofle yapıldı.1 senedir aşağıdaki maskeyi ayda bir uyguluyorum, saclarımın ucları acayip gucsuzleşmişti bu maskeyle toparladı. Aslında etkilerine inanmazdım ama bizzat gordum. Uclardaki keceleşmiş sacları yumuşatıp kurtarıyor ve sacın genelini parlatıyor, tuy tuy kalkmasını engelliyor. Yani ben cok memnunum. Aynı tarifi bloguma da koydum oradan da bakablrisiniz aşağıya da kopyalıyorum:
Malzemeler
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
2 Yumurta
1 cay bardağı yoğurt
1 corba kaşığı cam terebentin yağı
1 corba kaşığı badem yağı
1 ezilmiş muz
1 corba kaşığı bal
Malzemelerin tumunu bir kapta karıştırın, birbirine karışabilmeleri icin sıcak su ekleyebilir ya da basitce herhangi bir mutfak robotu- rondodan- yardım alabilirsiniz. Sonrasında sacınıza bol miktarda uygulayın, kremsi yapısının sacınızda nasıl dağıldığına inanamaycaksınız. Ardından masaj yaparak surduğunuz karışımı dağıtın ve başınızı eski bir havluyla sarın. Bu şekilde 1-2 saat bekleyin, arada fon makinesiyle sacınızı ısıtın ki malzemeler daha cok etki etsin. Son olarak durulayın ve rutin şampuan ve sac kreminizi uygulayın. Bu nokta da arzunuza gore sarı saclıysanız papatya cayı esmerseniz siyah ya da yeşil cayın son durulama suyu olarak sacınıza dokebilirsiniz.
Unutmayınki bu bir şablon tariftir orta uzunlukta bir saca yeterlidir, ama siz yinede malzemelerin miktarını kendinize gore değiştirebilirsiniz, evinizde olmayan malzemeleri de tariften cıkarabilirsiniz, ancak zeytinyağı ve yumurta sizinde aşikar olduğunuz gibi tarifin ana maddeleri, bunlardan vazgecmeyin. zemuszemus