Merhaba,
benim bi kac yil oncesine kadar uzun, kivircik saclarim vardi. Tararken bas edemedigim icin cok sIK yikamamdan ve bakim yapmamamdan cok kurumustu saclarim. Birde uzerine boyayinca iyice kuruyup sertlestiler. Bunun uzerine zaten kuru olan saclarimi duzlestirdim (straight therapy).. ve bu islemi gecen nisanda tekrar yapmistim fakat yeni saclar cikinca tepesi kivircik alti duz haliyle igrenc gozukuyor. Saclariminda cok fazla kirik var, ve yarisindan itibaren alt taraflar asiri derecede kuru. Elektrikli elektrikli geziyorum resmen.
Bugun ani bi kararla saclarimi kisacik kestirmeye ve bundan sonra bakimini iyi yaparak tekrar saglikli bi sekilde uzatmaya karar verdim (insallah) Her ne kadar bakimi zor olsada eski buklelerimi bile ozledim diyebilirim.
Butun bu islemler ve bakimsizliktan dolayi saclarim baya bi dokuldu ve cok az, ince telli ve cansiz su an. Bu konuda tecrubesi ve bilgisi olanlar ltfn biraz yardimci olabilir mi?
Saclarimi kestirdikten sonra gurlesmesi icin kesin cozumlu onerisi olanlar var mi? Isirgan otunu duydum, sarimsagin bu konuda faydali oldugunu duydum.. ama bunlari canli canli tecrube etmis ve sonuc almis kisilerin tavsiyesine ihtiyacim var.. ne kadar siklikta ve nasil uygulanir mesela? gibi...
Saclari gurlestirmenin yanisira hizli bi sekilde uzatmak icin hangi yaglari onerirsiniz?
Ve son olarak kivircik sacli bayanlar guzel bukleler icin hangi urunleri tavsiye edersiniz?
Lutfen yardim edin.. kisa saci hic sevmiyorum ama sagliksiz sacta hic guzel degil, kestirmeye mecburum ve en kisa surede tekrar gur ve saglikli saclarim olsun istiyorum