sevgili arkadaşlar bundan 10-15 yıl once denediği bir yontemle kumral olan sac rengimi doğal sarı renge sacıma zarar vermeden cevirmeyi başarmıştım.bu maskeyi sizlerle paylaşmak istedim.şimdilerde kullanmıyorum,sacımda rofle var.

şimşir ağacı parklarda bahcelerde hergun gorduğumuz bodur bir ağac.bonzai sanatında da kullanılıyor.aktarda satılıyor mu bilmiyorum ama ben elime bir makas alıp parktan biraz kesmiştim o gunlerde:1rolleyes:

şimşir ağacının dalları alınır sac uzunluğuna gore değişen bir miktar
(kıymık haline getirebilirseniz cunku cok ince zaten)bir avuc şimşir ağacı kıymığı 3-4 bardak suda kaynatılır.kaynamaya başladığında 15-20 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edilir.ılıyana kadar beklenir,suzulur ve bu su ile saclar durulanır.

sacları parlatıyormuydu,matlaştırıyormuydu pek hatırlamıyorum ama hatırladığım tek şey sacımı bu su ile yıkayıp ertesi gune kadar bekliyordum.
gun aşırı yapıyordum ve saclarım gercekten sarı olmuştu. toplam 45 gun kullandım.

uygulamak isteyen arkadaşlara onerim : şimşir dalların yakınınızdaki parktan park gorevlisine rica ederseniz size seve seve veriyor.
sitede oturan arkadaşların zaten kapısının onunde vardı kolayca bulabilir.

biraz fazla alıp kıymıklayıp kuruttuktan sonra saklarsanız sacınızı sarı yapacak kadar malzeminiz evde bulunmuş olur.

tek şart sacta boya olmaması..

denemek isteyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin..