merhaba oncelikle ben saclarım popomun hemen ustune olmasına rağmen sac uzatma hastalığı olan biriyim,ne kadar uzasa kısa geliyor,ve oğrenci olduğum icin ole buyuk miktarlarda para harcayamıyorum.neyse gecenlerde bir ilac gordum ismi florisene.( duymuşunuzdur gerci )

bu florisene tabletin iceriği :

Sac Dokkulmesine karşı guclu etki.

Bir Tablet:
C vitamini .................................................. ..................................24 mg
B12 vitamini.......................................... .......................................3 μg
Demir (ferroz glisin sulfat halinde).......................................... ..24 mg
L-Lizin............................................. .............................................500 mg

ben araştırdım eczacıbaşı firmasının bir vitamini var ismi ferrovital. buda onun iceriği:

FERRO-VİTAL KOMPOZEDraje Eczacıbaşı
Etken Maddeler:
Ferrous glukonat 200 mg, B1 vitamini 2 mg, B2 vitamini 1 mg, B6 vitamini 0.5 mg, B12 vitamini 0.005 mg, Askorbik asit 25 mg, Folik asit 0.3 mg, Nikotinamid 10 mg
Piyasa Şekilleri:
50 drajelik ambalajlarda.
Endikasyonları:
Demir ve vitamin eksikliğine bağlı anemilerde kullanılır. Esansiyel hipokrom anemi, kloroz, gebelik, laktasyon donemindeki anemiler, ulseratif anemiler, pernisiyoz anemi, gucsuzluk, iştahsızlık, gelişim bozuk-luğu, sekonder anemi ve diğer anemi durumlarında endikedir.
Kontrendikasyonları:
Alkolizm, enfeksiyon, pankreas iltihabı, mide ulseri, barsak bozukluğu ve demir yetmezliğine bağlı olmayan anemilerde, rejyonal enteritis ve ulseratif kolitte kontrendikedir.
Yan Etkileri:
Gastrointestinal bozukluk ve karın ağrısı gibi yan etkiler gorulebilir. Dışkının siyaha boyanabileceği hastaya bildirilmeli ve oluşabilecek gizli gastrointestinal kanamalara karşı dikkatli olunmalıdır.
İlac Etkileşimleri:
Antasit, sut ve sut urunleri, yumurta, cay, tetrasiklin, fosfatlar ve kalsiyum tuzlarıyla aynı anda kullanılmamalıdır. Aşırı dozdan kacınılmalı ve ışıktan korunmalıdır.
Kullanım Şekli:
Esansiyel hipokrom anemide gunde 3x3-4 draje, gastrektomiden sonraki anemide gunde 5x4 draje, enfeksiyoz hastalıklarındaki anemi ve pernisiyoz anemide gunde 3x4 draje kullanılır. Ortalama gunluk doz 3x2 drajedir.

bide c vitaminimiz var ismi bevitin-c buda onun prospektusu:

Her bir Bevitin-C Film Tablet Vitamin B1 (Tiamin mononitrat) 15 mg Vitamin B2 (Riboflavin) 10 mg Vitamin B6 (Piridoksin hidroklorur) 5 mg Vitamin B12 (Siyonokobalamin) 4 mcg Vitamin C (Askorbik asit) 500 mg Kalsiyum pantotenat 20 mg Nikotinamid 100 mg Boyar madde olarak; F.D.&C. Yellow N.o5 (Tartrazin), F.D.&C. Yellow No.6, titanyum dioksit ve vanilya esansı icerir.

BEVİTİN-C VE FERROVİTAL HAPLARININ MALİYETİ 10 LİRA BİLE TUTMUYOR.
EĞER BURDA TIPTA UZMAN BİR ARKADAŞIMIZ VARSA YADA KİMYAGER,, BU YAZDIKLARIMABİR YORUM YAPARLARSA COK SEVİNİRİM.

BEN BUGUN BU İKİ İLACI ALIP KULLANMAYA BAŞLICAM.

SİZCDE MANTIKLI DEĞİLMİ?