Bende bilmiyordum ve oğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim kızlar
Saclarımla ilgili cok sorunlarım vardı 20 yaşına kadar kuafore bile gitmeye cekinirdim cunku o kadar coktu ki saclarım şekil almıyo direk kabarıyodu fon cekmek tam bi eziyetti kolum yorulurdu ama son dort beş senedir nerdeyse sayılacak kadar az kaldı saclarım nedeni ise sac koparma hastalığına yakalandım surekli elim saclarımdaydı

neyse bakımlar yaptım sacıma surmediğim şey kalmadı ama yine aynı yine aynıydı
en son bi eczaneci ile goruştum ve internetten bilgi topladım
işte yaptığımız hatalar ::enbuyukkk::enbuyukkk:
1- Sacımızı sıkı sıkı bağlamak hatta onunla da yetinmeyip tel tokalarla sıkılaştırmak(sacın hava almasını onluyor ve hava almayan sac dipten kopuyor)
2- Yağları karma karışık yapıp sacımıza surmek mesela bi maya bi kac gun sonra ısırgan otu bi kac gun sonra başka bi ot fln fln (belki bu otlar sac icin faydalı ama tam sac misal ısırgana alışmışken ardından başka bi ot karışımı surerek dengeyi bozuyoruz....yada en basiti butun yağları kafamıza gore karıştırıp suruyoruz işte en buyuk yanlış burda cunku bazı yağlar birbiriyle karıştığında zehirleyici ozellik bile taşıyabilir)
3- Yağ karışımımızı guzelce hazırladık ve karıştıracağız dimi oncelikle bu karışımı hazırlarken metal yada demir bi kasede diil plastik bi kasede hazırlamalıyız ve karıştırmak icinde demir metal kaşık/catal diil de plastik/tahta kaşık kullanmalıyız cunku metal bu urunlerle temas ettiği anda belki şeklini rengini kokusunu değiştirmez ama kesinlikle iceriğini ve vitaminini alacaktır yaptığımız işlemlerde boşa gidecektir
4-Bitkisel bi sabun aldık sacımızı yıkadık arkasından kozmetik bi şampuanla yıkamayalım yine bitkisel bi urunle devam edelim kozmektik şampuanlarda o kadar cok saca zararlı maddeler var ki bitkilerle fayda sağlarken kozmetikle mafetmiyelim herşeyi
5- Sacımızı ne kadar cok beslemeye calışsakda icten beslenmediği surece hic bi işe yaramıyacaktır bu yuzden beslenmemize de dikkat etmeliyiz ben bazen diyodum o kadar yağ suruyorum o kadar karışım uyguluyorum o bakımı kendime yapsam dağ gibi olurum diodum işte en buyuk yanlış burdaymış once kendi vucudumuzu besleyip daha sonra sacımıza bakımı yapmalıymışız cunku sac en başta icten besleniyormuş
6- Fon maşa olayını elimizden geldiği kadar az yapalım bakımla sac kırıklarımızı onleyelim derken maşa fon ile tekrar duzelen sacımızı kırmayalım
Benim saclarım hic uzamazdı ama farklı bi yontem denedim ve iki haftada iki cm uzadı hala devam ediyorum şu an sacımda yine yağ var
yaptığım bakımı yazıyım uygulayan olursa ve yararı olursa bildirsin arkadaşlar
1- Defne sabunu ile sacımı sabunluyorum artık eskiden sabun kullanmazdım artık sabunluyorum ve saclarım tamamen temizlenmiş derim hava almış oluyo
2- Sarımsak şampuanı aldım ve onunla sacımı şampuanlıyorum kesinlikle sarımsak kokmuyor menekşe ozu var icinde sarımsak kokusunu bastırıyor
3- Isırgan otu aldım kaynattım fıs fıs şişeye koydum ve gunun hangi saati olursa olsun sac diplerime sıkıyorum işe gideceğim zaman sacımı acmışsam dalgalı yapmışsam diplerime sıkıp işe gidiyorum belli olmuyor gece yatarken yine diplerime sıkıyorum bağlarken diplerime sıkıyorum kendi kendine kuruyor musait olunca yıkıyorum
4- Zeytin yağı aldım onu hafif ısıtıyorum ve sac diplerime ve daha sonrada uclarına surup başımı seralıyorum ustune de tulbentle bağlıyorum sıcak yağ daima saca daha fazla nufus eder....bazı arkadaşlar yaptım saclarımı yaktı fln yazmış cok sıcak olmaması lazım ılık olması lazım
5-Haftada bi kere yapmadan bi hafta once zeytin yağının icine rendelenmiş sarımsak koyuyorum bekletiyorum ve fırcayla once sac diplerime ve daha sonra yine uclarına surup seralıyorum
defne sabunu + sarımsak şampuanıyla yıkıyorum sarımsak şampuanım zaten mis gibi kokuyo menekşe ozu yuzunden
ve bu şekilde saclarım ipek gibi oldu ve ayda 4 cm uzadı aklinialirimsmile