Kıvırcık saclara ozel diye forumumuz var ama defrize konusunu kimse acmamış nedennn???Bari ben anlatayım size tecrubemi.Karar sizin....:lepi:
Kıvırcık saclarım var ama kocam bile saclarımın kıvırcık olduğunu bilmiyor benim saclarım iri dalgalı ve kalın telli herkes boyle biliyor
Şimdiye kadar ara makas attırmadım hic,zaten kıvırcık kullanmayı da hic sevmem.
Ben 7 sene once ilk defrizemi yaptırdım,glatt adlı shvartskopf un (yanlış yazdım) bir ilacı var onunla yaptırdım.
İşlem sırasında harbi iğğrenccc kokuyor ,yaptırmak icin sacınızın boyasız olması gerekiypor benim ilkinde oyleydi.Bir kere yaptırıyorsunuz,diplerinden iyice kıvırcıklar gelene kadar idare ediyor yani etkisini kaybetmiyor.
Ben ilkinden sonra 4-5 ayda bir işlemi yineledim sonra bu ilacı kuaforden kendim temin edip işin erbabı oldum ve ihtiyac duyduğum zamnan kendim de yaptım.Elim bu işlere yatkındır.Diplerine aman aman surmeyin fena kimyasal falan derler ama ben diplerine yinede fazla abartmadan uyguluyorum zaten sorun diplerinde oluyor yani bi kere yaptırınca ,defrizeli kısımlara tekrar ihtiyac hissetmiyorsunuz.Sacımın ense kısımları nispeten daha azgın kıvırcık mesela oralara daha yoğun uyguluyorum,bir kere kuafore yaptırın sonrasında oğrenip kendiniz yapabilirsiniz işin sırrı duz duz sıkı bir şekilde sık uclu tarakla taramak.Sıonucta fonlenmiş gibi dumduz,pırasa saclar beklemeyin tabiki iri dalga oluyor daha hoş yani,fonlenince de cok guzel duruyor ve fonunuz kabarmadan 2-3 gun dayanıyor.Joleleyince de cok havalı iri dalgalara sahip oluyorsunuz.
Benim kardeşimin sacı da kıvırcık o da alıştı kendi de yapabiliyor bazen ona da yapıyorum.
Kıvırcıklarınızdan korkmayın,defrizedende korkmayın deneyin.Benim nacizane tavsiyem,ben sacım boyalı olmasına rağmen yapıyorum
Yalnızrengi oryalle veya başka bir maddeyle acılmış saca yapılmıyor,ben onu da yaptım saclarım aylarca kendine gelemedi cok yıprattı gercekten.