kızlar saclarımda rofle vardı. sonra rengini koyulaştırdım. cok koyu olduğu icin kuafor bir miktar acıp sonra kızıl buyuyle kestaneyi karıştırıp uygulamıştı. şu an bu renk hala var saclarımda ve dipten geldikce cikolata kahve boyuyorum. yani sonuc itibariyle bayaa bi işlem gordu saclarım.
saclarımın rengini 1-2 ton acsam nolur acaba dedim. bir miktar palette marka acıcı hazırlayıp icine biraz su biraz da şampuan koydum. sacları yıkadıktan sonra dokulen saclar olur ya top yapıp cope atarız... işte onu bu karışımın icine koydum ve 45 dk. beklettim. saclarım turuncu oldu. bildiğiniz turuncu, tarcın bakır gibi bişey. bir miktarını 1 saat daha beklettim. bakır sarı oldu. 45 dk. beklettiğim sac cok yıpranmadı. sadece sert geldi bana. parlaklığı falan fena değildi. ama fazla beklemiş olan sac plastik gibiydi. yine de oyle cıt cıt kopmuyordu, uzamıyordu da ama goruntude yıpranık olduğu belliydi.
deneyden cıkan sonuc: acıcıyı az miktar kullanıp tum saca yedirebilmek icin bir miktar su bir miktar şampuan kullandığımızda saclarımızı işlem gormuş de olsa fazla yıpratmadan birkac ton acabiliriz.
saclar ıslak olursa daha kolay yayılır.
ama dikkat... dipten gelen saclar işlem gormemiş olduğu icin daha acık renk olabilir. buna dikkat edin lutfen.
miktarlar: 1,5 tatlı kaşığı kadar tozundan, 1,5 tatlı kaşığı kadar da oksidasyon kreminden koydum. 3 tatlı kaşığı kadar şampuan, bir o kadar da su koydum.