Parlak ortadan ikiye ayrılmış resmi ve cilalı saclar bize dayatılmaya calışılıyor. Butun ehlileştirilmiş istekler ve arzular gibi saclar da bundan nasibini alıyor. Sacların kendi hissi gecici heveslere ve değişken sac tellerine sahip olması icin sacların ozgur bırakılmasını istiyoruz-seksi dağınık saclar! En seksi dağınık sac modellerini oğrenmek icin Beehive Kuaforu Bean Longo'ya ve Oscar Blandi Kieren Mckenna'ya sorduk.
Hafif Dalgalı Saclar İcin: Aldatan Buklumler
1.Adım: Sacınızı ıslatarak başlayın. Banyodan sonra neredeyse kuruyana kadar bekleyebilirsiniz ya da bir şişe su ile kendi kendinize ıslatabilirsiniz.
2.Adım: Sacınızın tumune hafif sac jolesi uygulayın. Kieren Oscar Blandi'in Acqua Marine'ni sever.
3.Adım: Ellerinizi saclarınızın arasına sokun ve parmaklarınızla saclarınızı hafif dalgalar yaratmak icin karıştırın -dalgalar jole kullandığınız icin goruntusunu koruyacaktır-.
4.Adım: Saclarınızın kendi kendine kurumasını sağlayın.
Kıvırcık Saclar İcin: Cilveli Kıvrımlar
1.Adım: Saclarınızı ıslatın. Avuclarınızın icine eşit miktarda cila yağını ve joleyi alarak bunları karıştırın. Acqua Marine ile harmanlanmış Oscar Blandi'nin Olio di Jasmine'ni tavsiye eden Kieren, Jole oz sıvıya kontrol sağlarken, oz sıvının kıvrımları yoldan cıkardığını soyler.
2.Adım: Ellerinizi kullanarak başınızın tepesinden yuzunuze ileriye doğru saclarınızı cekin bu işlemi yaparken kafa derinize kucuk bir masaj yapıyormuşsunuz gibi başınıza doğru parmaklarınızı kıvırın.
3.Adım: Doğal bir şekilde ayrılması icin başınızı sallayın. Tarak kullanmayın, cunku keskin cizgiler veya tarağın yarattığı şekilleri istemiyorsunuz.
Duz Saclar İcin: Bukleli Saclar Yaratma
1.Adım: Şampuan ve hafif sac kremi uygulayın. Sacınız ıslak kalana kadar hafifce saclarınızı kurulayın.
2.Adım: Sol elinizle yaklaşık 2.50cm boyundaki kucucuk, kesilmiş kısımları cekin. İşaret ve orta parmak muhtemelen en kolayıdır. Kieren, parmaklarınızı sac bigudisi olarak duşunmenizi soyler.
3.Adım: Saclarınız yuvarlaklaştırıldıktan sonra yoğunlaştırılmış sprey sıkın. Kieren, Oscar Blandi'in No Gravity'sini kullanır. Ardından parmaklarınızı kaydırın ve diğer kıvrım icin artık hazırsınız.
4.Adım: İsterseniz sıkı bir tutuş icin her bolmeyi bağlayın ve sacın durması icin yaklaşık yarım saat izin verin.
Daha Uzun Saclar icin: Seksi Bir Dağınık Topuz
Beehive Kuafor Bean Longo bu fikrin, karman corman edilmiş sac goruntusu verdiğini soyler.
1.Adım: Islak saclarınızın uzerine Fresh Styling Gel gibi hazırlanmış bir jole kullanın ve difuzor ile kurutun. Eğer saclarınız cok duz ise; istediğiniz goruntuye erişebilmek icin birkac sıcak bigudiyi deneyin. 2. kısımda sadece yukarıya kadar bigudileri sarın.
2.Adım: Atkuyruğu icin karma karışık saclarınızı arkaya cekin ve elastik kaplanmış bir bant ile sımsıkı kapatın. Daha sıkı bir yapı vermek icin taramak icin fırca kullanmak yerine parmaklarınızı kullanın.
3.Adım: Ne kadar sac ile calışmak zorunda olduğunuza bağlı olarak at kuyruğunuzu 4, 5 veya 6 kısma ayırın. Yuvarlak, cicek gibi şekiller yaratarak her kısmı (bir makaraya sardığınızı gozunuzde canlandırın) sarın. Madeni sac tokasının uclarını sımsıkı kapatın.
5.Adım: Sac spreyi ile sacınıza son rotuşları yapın. Beans Fresh Poppy Hairspay'i tavsiye ediyor.
Kısa, Orta Uzunlukta ve Uzun Saclar İcin: Sac Kabartmaları
1.Adım: Şampuan ile yıkamanın bir gununu atlayın boylelikle saclarınız biraz daha bukulgen olur. Saclarınız ekstra yağlanmaya meyilli ise; sac derinizin uzerine talk pudrası serpmenizi ve parmaklarınız ile masaj yapmanızı tavsiye ediyor.
2.Adım: Sac kabartma fırcası kullanarak başınızın ustunden başlayarak bir kac santimlik kısımlara ayırın.
3.Adım: Kısımlara ayırdığınız sacın bir kısmını alın sacınızı alttan sac derinize doğru iterek kabartın. Başınızın tepesinden yuzunuze doğru hareket eden 4 kabartma kısmı yeterli olmalıdır.
4.Adım: Parmaklarınızı kullanarak, kabartılmış parcaları duzenleyin. Boylelikle başınızın arkasına doğru duşerler ve onları, sac rengi iki toka ile sıkıca tutturun.
5.Adım: Sac spreyi uygulayın.