Cantanin basit ya da detayli olmasi, kullanacak kisinin tibbi bilgisine ve bir saglik kurumundan ne kadar uzakta olduguna gore degisir. Sehir merkezinde oturan bir kisinin ihtiyaclari daha azken, dagda kamp yapanlarinki daha fazladir. Evde kullanilan ilkyardim cantalarinda genellikle kucuk yaniklar, kucuk kesikler, siyriklar, bocek sokmalari, burkulmalar, incinmeler, basit agri ve atesin tedavisi icin gerekli malzemeler bulunur. Seyahat ilkyardim cantalarinda ise, tibbi yardimin gecikebilecegi dusunulerek yukaridakilere ek olarak; kesikler, kiriklar, mide-bagirsak problemleri, cilt problemleri, alerjiler icin ihtiyac duyulabilecek tibbi malzeme yer almalidir. Canta olusturulurken, elden geldigince basit olmasina ozen gosterilmelidir. Su gecirmez, basit bir canta tum isinizi gorecektir. Pahali, gosterisli cantalara bosuna para verilmemelidir. Birkac gozu olan bir canta, malzemelerin gruplanarak saklanmasina yardimci olacaktir. Iyi bir canta olusturmanin yaninda, onu nasil kullanacagini bilmek de onemlidir. Bunun icin ev halkinin ilkyardim konusunda temel egitimi almasi gerekir. Egitim lafi gozunuzu korkutmasin; bunun icin duzenlenen kurslardan, bilen bir kisiden ya da en azindan kitaplardan yararlanilabilir. Ilkyardimda dikkat edilmesi gereken temel kural; yardim edeyim derken hastaya zarar vermemektir. Yani, yaniga dis macunu surulmemesi gerektigi ve yaraya tutunun uygun olmadigi bilinmelidir. Duzenlenen canta eksilen, eskiyen ya da yipranan malzemenin degistirilmesi icin yilda en az iki defa kontrol edilmelidir.

Ev cantasinda olmasi gerekenler
Evde kullanima uygun bir ilkyardim cantasi icin ihtiyaclarinizin tumunu buyuk bir eczaneden saglayabilirsiniz. Bir ev cantasi;

* Yapiskan rulo bant

* Rulo sargi bezi

* Kendinden ilacli kucuk yara bandi

* Yaralari ortmek ya da temizlemek icin steril kare gaz bezi (10 cmx10 cm)

* Burkulma ve incinmelerde kullanilmak uzere 5, 7 ve 10 cm'lik elastik bandaj

* Ucgen bandaj; havlu, ortu ya da turnike olarak kullanilmak uzere.

* Kasinti ve bocek sokmalarinda kullanilmak uzere, sprey ya da losyon anestetikler

* Alerjik reaksiyonlar icin tablet ya da surup antiallerjik ilaclar

* Ince lastik eldivenler

* Yaralari temizlemek icin antiseptik solusyonlar

* Yaralara surulmek uzere antibiyotikli kremler

* Yanik ve yaralarda yapismayan, yagli tul bandaj

* Mikroplu atiklari koymak icin torba.

* Cengelli igne; bandajlari tutturmak icin

* Makas

* Kiymiklari cikarmak icin cimbiz.