Gecenlerde şampuan almak icin bir mağazaya gittim. Sac kurutma ve şekillendirici aletleri hemen hemen hergun kullandığım icin ve ısının saca ne kadar zarar verdiğini bizzat yaşayan biri olarak, arkadaşlarımın tavsiyesi uzerine Dove Therapy’nin turuncu renkli serisini denemeye karar vermiştim. Aldım, reyonlar arasından kasaya giderken nereden karşıma cıktığı belli olmayan bir reyon gorevlisi elinde başka bir marka şampuan ve sac kremi ile karşıma cıkıverdi. Klasik hepinizin bildiği dialog aramızda başladı. Elindeki urunu ove ove bitiremedi, benim Dove denemeye kararlı olduğumu gorunce bu kez onu kotulemeye başladı.
Benim fikrimin değişmediğini gorunce bu kotulemeyi o kadar buyuttu ki hani neredeyse sacınıza Dove surerseniz sanki kel kalacaksınız… Konuşma ve yaklaşım tarzı beni o kadar rahatsız etti ki ben teşekkur edip kasaya yonelmeye calıştıkca bana hala laf atmasından rahatsız olup kendisine ‘ Hanımefendi madem Dove bu kadar kotu bir urun, neden mağazanızda satıp, milleti kandırıyorsunuz?‘ dedim. Ne kadar sinirlendiğimi gorup, geri adım attı bir şeyler geveledi ama gercekten cok sinirlendim. Bilinen kaliteli markaların urunleri belli kalitenin altında asla değildir ama şu gerceği hepimiz biliyoruz her saca veya cilde her urun uygun olmayabilir. Bu kararı da bırakın bizler kendimiz bizzat deneyerek verelim. Evet ben Dove’un turuncu serisini denedim ve kendi adıma cok beğendim ve size sadece denemenizi tavsiye edebilirim ama hangi urunun size uygun olduğuna ancak siz karar verebilirsiniz…