arkadaşlar butun bilgilerimi huzurunuzda paylaşıyorum hepsi işe yarıyo garantili denenmiş hepsi,uzaması icin ayda 4-5 santim uzuyo dokulmesi gunde 100 telken 5-6 tel dokulur hale geldi bakım acısından siyah boya varken ustuste 2 kez orialle actım 4 kere de kızıla boyadım mısır puskulu gibiydi şuan banyodan cıkıp hicbirşey kullanmadan bırakıyorum ipek gibiler,,,dokulenlerin yerine de minik minik cıktılar kuafor benim kafamdaki sacın 3 kişiye yeteceğini soyluyor... işte maddeler.....
1. Kesinlikle şampuanınız bitkisel olmalı. markette satılanların hepsini kaldırın cope atın silikon iceriyorlar. sacı yumuşatıyo fakat zamanla sac diplerini tıkayıp nefes almasını engelliyo ve dokulmeye yol acıyo...
2.Şampuanınıza cam terebenti ve yanına hint yada badem yağı ekleyin. 2şer kapak yeterli.bide ister 2 kapak sarımsak yağı katın isterseniz 2-3 diş sarımsağı rendeleyip direkt şampuanın icine katın.
3. Haftada 2 kez duzenli olarak, hatta gunleri bile şaşmadan kullandığınız bi sac bakım yağınız olsun.Ben hc kullanıyorum ama biraz pahalı derseniz otama, bi otama ahmet maranki vb. farketmez hepsi aynı etkiyi gosteriyor. hc nin diğerlerinden farkı icerisinde a, b,e vitamini ve b vitamini turevleri var.olmazsa eczaneden bu vitaminleri alıp sac bakım yağınıza katabilirsiniz.
4. Banyoda saclarınıza once soğuk sonra hafif sıcak sonrada ılık su dokun 2şer kez tekrarlayın şok etkisi yaratır ve kan dolaşımı hızlanır bu sayede dokulme durur.
5. Turplu su ve yumurta sarısı tarifini kesinlikle uygulayın haftada 1 kez kesinlikle işe yarıyor.
6. Duzleştirici, maşa vb mumkunse 3-4 ay kullanmayın. mesela gecelerin sacını hafif nemlendirin orun ve yatın sabah kıvır kıvır oluyo sacı cabuk bozulan ince telli sacı olanlar biraz sprey sıksın yıpratmadan doğalca duruyo ayrıca ormek sacı uzatır derler cok sıkmadan...
7. Dışarı cıkmayacağınız zmanlar mesela 15 tatil... Sarısağı kesip sac diplerinize bastıra bastıra surun

8.Kullandığınız sac bakım yağını biraz ısıtın cezvede oyle surun... yıkamadan oncede biraz sac kurutma makinası tutun ki daha derinden işlesin...
9.Eğer sacımı boyamadan duramam diyenlerdenseniz boyanızın icine bi miktar sac bakım yağı dokun... kimyasalların etkisine pan zehir olur

10. Duştan sonra son suyunuz soğuk olsun,,,sacı parlatır.Birde mumkun olduğunca kurutma makinası kullanmayın.Kullanacaksanız kozmetik urunler var ısıya dayanıklı,,,dove ve gliss guzel oneririm.
11.Belirli aralıklarla 1-2 santim kestirin cunku saclar oksijeni uctan alırmış.bence doğru uclar yıpranınca koparak dokulme olayı gercekleşiyo...
12. Bol bol su icin cicek suyla beslenir buyur misali sacınızı suyla besleyin.
13.Havuc, pırasa sac uzatır. Bol Bol yiyinnn.
14. Duşuk etkili vitamin hapları labilirsiniz mesela supradyn,,,biotin icerir. ayrıca cinko iceren sağlığnzı olumsuz etkilemeyecek vitamin takviyeleri de iyi gelir.
15. Arada bir hap niyetine bir diş sarımsak yutun. yiyin demiyorum.yutun boylece kokmaz.
şimdilik aklıma bukadar geldi arkadaşlar ama aklıma geldikce eklerim...