oncelikle şunu soylemeliyim ki kahve kopuğu doğal zemini kullu kumral ya da cok acık zemini olanların duşunmesi gereken bir renk ozellikle de sarıyla karıştırılınca hoş bir renk cıkıyor ortaya..

bunun gibi... ]ilk boyamada bu tonlarda olmasa da akınca bu hali alıyor tabiiii kullu bir zeminde ya da pilatin uzerine..

amaaaaa eğer doğal sac renginiz benimki gibi koyu kumral veya daha koyu tonlardaysa duşunmeyin hatta zemini koyu bir renge ya da kızıl yansımalı renklere boyanmış olanlar hic duşunmesin bile hem rengi acmaz hem de cok yoğun bir kızıllık verir ve tabii o kızıllıktan kurtulmak da cok zor...

bu ilk kahve kopuğu deneyimim (zemin koyu kumral)...:97:

bu 2. kahve kopuğunden sonra ortaya cıkan rengin akmış hali (palette kahve kopuğu + sarı karışımı)

veee bu da kahve kopuğunun veridiği kızıllıktan kurtulmak isteyenler icin gelsin..

kahve kopuğunden sonra binbir guclukle elde ettiğim kullu rengim ..bazı arkadaşlar bilir maviye boyamıştım kızıllıktan kurtulmak icin sacımın mavi ciladan sonraki halini merak edenler icin ekliyorum...

bi kac kez maviyle cila yaptıktan sonra kullu renklerle boyadım…
ve sonuc…

rengi boyamayı duşunup kararsız kalanlara, rengini merak edenlere ve sonucta ortaya cıkabilecek kızıllıktan kurtulmak isteyenlere yeterince yardımcı olabilmişimdir umarım...

.................

mavi cila olayına ve kullu rengi nasıl elde ettiğime gelince;

bir tup mavi boyanın ucte birini
peroksitin de 4 te birini koydum
koymadığım peroksit kadar da ılık su koydum ( bunu kullumangodan oğrenmiştim teşekkur edrim burdan...)
ve sacımın her tarafına hızlıca surdum sacımın koyulaşmaya başladığını farkettiğim an yıkadım ortaya mavi yansımalı koyu kumral gibi bir renk cıktı ama bu kısmı surekli dışarda olması gerekli kişiler icin cok riskli ben yaz tatilinde evde olduğum bi hafta yaptım bunu ilk hafta akmıştı ztn geriye resmini koyduğum sarı ton cıktı onun uzerine koleston perfect 12.11 bir sure sonra da koleston naturals 8.1 uyguladım 2 kez 8.1 uyguladıktan sonraki boyamamda adını hatırlamıyorum ama kullulerde cok başarılı diyebileceğim bir boyanın 7.1 ini uyguladım (tabii bunları peşpeşe değil bir sure bekledikten sonra yaptım) ve cıkan sonuc resimdeki gibi oldu..