Kızlar selam,
Saclarımı 2 senedir siyaha boyuyorum, artık değişiklik yapmak istiyorum,
Son siyahı mayıs ayında vurmuştum, yani yaklaşık 3 ay oldu..
Kuafore para vermek istemiyorum,
Siyah ustune renk tutmayacağı icin piyasada satılan Loreal Preference serisinin 5.1 Ultra Acıcı Doğal Kahvesini denemek istedim. Cunku bu boyanın icinde kendinden acıcı var. oksidan kremi %7.5. Ve galiba amonyak oranı da yuksek.. Boyle olunca belki tutar ve siyahı kırabilirim diye duşunuyorum..
Siz ne tavsiye edersiniz?? Bu boyayı siyah sacına uygulayan var mı acaba? Nasıl bir sonuc elde ettiniz? Sacımın doğal rengi koyu kestane ve ince telli saclarım var..
Şimdiden teşekkurler..opuyorumnanaktan
Kızlar sonucu paylaşıyorum:
maalesef foto kalitesi cok kotu oldu
halledebilirsem fotoları da koyacağım farkı gostermek icin,
Amacım: Siyah boyalı sacımı (2-3 ay once son boyama) koyu kahverengi tonuna getirmek. Saclarım ince telli
Ne yaptım: Loreal Preference 5.1 Ultra Acıcı Doğal Kahve ile bir tutam sacıma deneme mahiyetinde uygulama yaptım. Once uclara surdum, yaklaşık 25 dk beklettim.. Sonra dibe surdum yaklaşık 20 dk daha beklettim. Yani toplamda 40-45 dk, pakette yazandan 15 dk daha fazla beklettim. Ve uclar siyah boyalı olduğundan pakette yazanın aksine once uclardan başladım. Fon tuttum, ama son anda akıl ettiğimden cok etkisi olamadı galiba.. Siz denerseniz daha cok fon tutun derim..
Sonuc: Sacımın rengi kesinlikle kırıldı.. Yani boyadığım siyah tutam koyu kahveye dondu.. Paketin ustundeki resim sizi yanıltmasın.. Siyah ustune vurduğunuzda tabi ki paketteki acık yansımalı kahveyi değil brezilya kahve gibi bir renk elde ediyorsunuz.. Benim de beklentim bundan ibaretti cunku otesi pek gercekci olmayacaktı.. Yalnız bu boyayı diplere vurmaya gerek yok (eğer gercek sac renginiz benim gibi koyu kestane ise tabi) cunku dipler 15 dkda karamelimsi bi renk alıyor.. Diplere değil uclara boya yaparsanız dip ve uc arasındaki renk farkı farkedilmiyor.. Yakında yeni bir boya alıp tum sacıma uygulamayı planlıyorum (dipler haric yani).. Bir iki ay sabredip daha sonra cikolata kahveye gecmeyi deneyeceğim hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
not: saclarınız kalın telliyse acıcının etkisi azalabilir diye duşunuyorum boshayallersmile