Sevgili anneler,ablalar ve arkadaşlar aranıza daha bu gun katıldım.Benim de saclarımda sorunlar var.Kuafore gittim saclarım mahvoldu.o yuzden tam 4 gundur araştırıyorum.baktım ki saclar icin ceşitli yağlar var kullanılan.benim bildiklerim sınırlıydı tabii.Sizin yazılarınızı da okudum tum bu konu hakkında yazılanları da.bilinen bir gercek var ki bazı yağlar saca cok iyi geliyor.ama tamam da hangi yağı kullanıcaz ne kadar kullanıcaz nasıl ve kac gun.uşenmedim diyorum ya 4 gundur sabahtan akşama kadar bilgisayarın başındayım.İnternetten,kitaplardan falan araştırdım.Kullanılan yağların ozelliklerine kadar.hatta niye kullanıldığını,hangisinin zararlı olduğuna kadar vs...Bilgilerimi ve araştırdıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum.AKLINIZDA BEN GİBİ ŞUPHE KALMASIN!Ben cok pimpirikliyimdir de...Başlıyorum o zaman anlatmaya.
Zehirli ve ciltte(sac,vucud,yuz derisi) alerjik vb...reaksiyonlara neden olmayacak yağlar dışında kullanacağınız yağlar saca genel olarak zarar vermez.Adı uzerinde sacı besler ve parlatır.Bu yuzden endişelenmeyin.Fakat bazı şifalı bitkiler ve yağların kullanımı dikkat istiyor.Bunlardan bildiklerimiz:
1.Entele Otu (Bit otu)
2.Hint Yağı bu iki bitkisel sağlık bakanlığı tarafından dikkatli kullanılması gerektiği belirtilmiş.
Şimdi size aşagıda yazacağım liste SACI GUClendirmek icin bir maske.Tabii icinde bulunan farklı şifalı yağlar da saca parlaklık veriyor(Susum yağı),sacı besliyor(Defne yağı)vb...
HAZIRLANIŞI:
HEPSİNDEN EŞİT MİKTARDA(20cc/50cc gibi):
Susam yağı
Isırgan yağı
Sarımsak yağı
Ceviz yağı
Badem yağı
Saf zeytin yağı
Biberiye yağı
Kekik yağı
Buğday yağı
Menekşe yağı
Defne yağı
Acı badem yağı
Okaliptus yağı
Hint yağı.ONEMLİ bir nokta:Bu yağların muhakkak seyreltilmesi gerekmektedir.Bir arkadaşımız burada saclarının Camterebentin den sonra dokulduğunu yazmış.Arkadaşlar Camterebentin denilen aslında gercek adıyla Cam Esansıdır.Ve yağları seyreltmek icin kullanılır.Bu karışıma 10 damla Cam Esansı eklenir ve karıştırılır.
NASIL KULLANILIR?SACIN DERİSİNE Mİ SACIN TAMAMINA MI SURMELİ?
Haftada 3 kez sac derisine elinizle(parmaklar)masaj yaparak yedirin.Sac derisine yedirdikten sonra bir miktar da sacınıza yedirin korkmayın.Yağ zaten saca yayılacaktır.Daha sonra sac bu maskeyi daha iyi sindirsin diye sacınızı strec filmle sıkıca sarın.Boylece cildinize yağlar da bulaşmaz.ve sacınıza kaynar suya batırdığınız ve sıktığınız havluyu sarın.Bazı yağların ısıtıldığından falan soz ediliyor.Sıcak sac diplerine iyi gelmeyebilir.Havlu daha guvenilir bir yontem.1 saat boyunca bu maskeyle bekleyin.Havlunun sıcaklığını tazelemeyi unutmayın.
YIKAMA NASIL OLACAK?YA YAĞLAR KALIRSA?
Sacınızı DEFNE sabunu ile nazikce yıkayın.Defne sabunu sacınıza guzel bir koku verecektir.İnanmayacaksınız ama BEN GİBİ İNCE TELLİLERİN SACLARI İCİN BİREBİR.AYRICA BU SABUNUN ANTİSEPTİK OZELLİĞİ VAR.Ilık su ile yıkamayı unutmayın.Daha sonra şampuanınızdan kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin....: