Kızlar inanın sokaklarda dipten siyah siyah boyası gelmiş iğrenc saclar gormekten bıktım. İşin garip tarafı gecenlerde sarışın bir arkadaşımı gordum siyaha boyamış sacını, dipten sarı sarı boyası gelmiş durumdaydı. Bu kadar mı olduğumuzdan uzağız... Sonra neden saclarımız pişmaniye gibi diye yakınıyoruz. Gecen Ferihayı izliyorum Ceyda Ateş'in sacları cok fenaydı ya. 50 yaşındaki kadının sacları gibi. Boya rezil etmiş. Ondan sonra kendime baktım. 10 yıl onceki saclarımı istiyorum dedim. Ve duşundum. Hakikaten de ne kadar uğraşırsanız uğraşın en guzel haliniz default (ontanımlı) haliniz , yani doğal haliniz. Dun de kadının teki mavi lens takmış alttan kendi gozu ortada odak problemi var bariz; ama inatla o şekilde dışarıya cıkmış. Neden? Tabi cevre ve beslenme faktoru de var. Mesela şarap ictiğimin ertesi gunu dudaklarım hicbir rujun yapamayacağı kadar hoş bir cilek rengi oluyor. Demek ki bişeyleri eksik yiyorum. Ama saclar da beslenmeyi gectim (cevre faktorune yapabilecek pek birşey yok) kendi ellerimizle mahvediyoruz. Ornek olarak kendi saclarımı koyacağım. İlk resim kendi doğal rengi turuncu muruncu ama cildime yakışıyormuş yeni yeni fark ediyorum. İkincisi de sarışın olmaya meyilli son ve tabi balyajdan yıpranmış hali. Yıprandığını goremeyeceksiniz fakat artık eskisi gibi guzel şekil almıyor taranmıyor ben biliyorum ve tenimi de solgun gosteriyor.

O yuzden hepinizi sacınız beyazlamadıkca boyamamaya davet ediyorum. Ki artık tamamen beyaz sacı da cok asil buluyorum ama bununla baş etmek biraz zor.