dikkat aşağıda yazılı olan deneyim alıntıdır.nette dolaşırken tesaduf bu bilgilere rastladım ve kadınlar kulubu uyeleri ile de paylaşmak istedim...

merhaba kızlar, a.s.

benim saclarım kendimi bildim bileli dokuluyor.yıllardır en iyi oldukları soylenen tum doktorlara gittim, yuzlerce tahlil yaptırdım(eh abarttım sanki) tumor vs kontrolleri yaptırdım her şey gayet normal cıktı.sadece demir eksikliği varmış biraz, demir iğneleri ve haplarla saclarım biraz daha toparlar gibi oldu ama sac dokulmesi tamamen durmadı.kerastase bonacure ve vichy'nin urunlerini defalarca kullandım sonuc sıfır.

bu arada internette bulduğum sac dokulmesiyle ilgili butun dokumanları okudum ve epey şey oğrendim.orneğin şu anda amerika'da fda'nın onayını almış, sac dokulmesine karşı kesin etkili sadece iki ilac var:

1-propecia: erkek tipi dokulmeler icin kadınlar kullanamıyor
2-minoxidil: hem erkek hem kadınlardaki dokulmelerde işe yarıyor.yalnız şu anda vichy'nin vs.nin de reklamlarda belirttiği gibi, bu da genetik sac dokulmelerinde etkili.

bir de tricomin isimli bir solusyon daha var.bu da fda'nın onayını almak uzereyken bu klinik calışmaları cok fazla maliyetli olduğu icin fda calışmalarını bıraktı. yani bu da etkili bir solusyonmuş ama hic denemediğim icin bilmiyorum.

yıllardır coğu şeyi denedikten sonra gercekten işe yaradığını soyleyebileceklerim şunlar:

1.minoxidil(rogaine) bu ilac saclarımı hem guclendirdi hem de sac sayısını arttırdı. kadınlar icin uretilmiş olanlarını tavsiye ederim.turkiye'de cok az yerde bulunuyor ve inanılmaz fiyatlara satılıyor.(nerdeyse 10 katına falan) o yuzden denemek isteyenlere u tavsiye ederim. nette bulabildiğim en ucuz yer, hem de guvenilir.yalnız normal postayla gelmesi 1 ay kadar suruyor.

2.nizoral icindeki ketakonozol maddesi sac dokulmesinde işe yarıyormuş, deneylerde ortaya cıkmış. eczanelerde 5 milyona filan satılıyor, ayrıca kepek sorununu da iki kullanımda bitiren bi şampuan.yalnız cok kurutuyor o yuzden haftada en fazla bir iki defa kullanmak ve sac kremi surmek şart.

3.b vitamin kompleksi sac dokulmesi minoxidil vs kullanacak kadar ciddi boyutta olmayanlara ozellikle tavsiye ederim.ya da sadece biotin de alınabilir ama kompleks olarak kullanmak en iyisi bence.bir de demir eksikliği olanlar solgar'ın demir hapını alabilirler.

4.kuaforlerin sattığı kerastase bonacure gibi urunlere boşuna para dokmeyin!

5.terebentin, badem yağı, hint yağı, e vitamini, bephantene, susam yağı ve sac dokulmesine iyi gelen diğer yağlarla haftada bir gun bakım yapmak saclara inanılmaz iyi geliyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar..yakın zamanda bioxcin ve burda okuduğum placenta şampuanını da denemek istiyorum. gerci bende şoyle bir sorun var: saclarım kışın ve yazın hic dokulmuyor.gunde en fazla bir iki tane sac dokuluyor.sonra ilkbahar sonu ve sonbahar başlangıcında hepsi aynı anda dokuluyor sacma sapan bişii işte..
kisem