Londra Filarmoni Orkestrası, London Mozart Players, Polonya Ulusal Radyo Senfoni Orkestrası, Yale Senfoni Orkestrasının da aralarında bulunduğu dunyanın buyuk orkestraları ile konser veren piyanist İdil Biret, Rusya’da sanatseverlerle buluşacak.
Dunyaca unlu sanatcı Biret, Rusya’nın Soci şehrindeki Kış Tiyatrosu’nda 15 Şubat’ta başlayan ve 24 Şubat’ta sona erecek Uluslararası Sanat Festivali’nin kapanışında konser verecek.
Biret, Yuri Başmet yonetiminde Rusya Genclik Senfoni Orkestrası ile Rachmaninof piyano koncertosunu seslendirecek.
Konsere ilişkin acıklama yapan Biret, "1960 yılında buyuk Rus piyanist Emil Gilels’in daveti uzerine Sovyetler Birliğine giden ilk Turk piyanist olmuş sonra da pek cok turne yaparak orada yuzden fazla konser vermiştim. Ulkemi tekrar Rusya’da temsil edeceğim icin mutluyum." dedi.
24 Şubat Pazar gunu duzenlenecek konsere bir mektupla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i de davet ettiğini ifade eden Biret, sozlerini şoyle surdurdu:
"Son olarak 2017’de daha once butun piyano eserlerini kaydettiğim Rachmaninof’un Ivanovka kasabasındaki, halen muze olan, ciftlik evinde bir resital vermiştim. Bu defa, 24 Şubat’ta Soci Uluslararası Sanat Festivali’nin kapanış konserinde değerli şef Yuri Başmet yonetiminde Rusya Genclik Orkestrası ile bir Rachmaninof koncertosu calmak icin davet alınca memnun oldum. Bu konserin Turk- Rus Kultur ve Turizm Yılında olması ve Turkiye, Rusya ve İran Devlet Başkanlarının Soci sehrinde yaptıkları toplantıdan hemen sonraya rastlaması da cok anlamlı oldu. Bu vesileyle ulkemi tekrar Rusya’da temsil edeceğim icin mutluyum."
AA