Devlet Opera ve Balesi Genel Muduru tenor Murat Karahan, turku konserlerinde muzikseverlerle buluşacak

Turk Sanat Muziği’nin unutulmaz ismi Zeki Muren’in olumsuz şarkılarından seckilerin yer aldığı "Murat Karahan’la Zeki Muren Şarkıları" konserleri ve albumu, Limak Filarmoni Orkestrası kurucularından dunyaca unlu tenor Murat Karahan’ın yorumuyla muzikseverlere sunulmuştu.

Karahan’ın cok sesli muziği geniş kitlelere yayma hedefiyle Anadolu’da cıktığı muzik yolculuğu, turku konserleriyle devam edecek.

Tenor Karahan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Limak Filarmoni Orkestrası ile turku konserleri icin calışmalara başladıklarını, bahar aylarında konserleri muzikseverlere sunmak istediklerini soyledi.

Limak Filarmoni Orkestrası’nı gecen sene Limak Vakfı Yonetim Kurulu Başkanı Ebru Ozdemir ile kurduklarını, Şef Rengim Gokmen yonetimindeki orkestra ile yaptıkları ilk produksiyon calışmalarında Zeki Muren şarkılarını cok sesli hale getirdiklerini aktaran Karahan, benzer calışmayı, turku konserleri kapsamında yapacaklarını belirtti.

Zeki Muren Şarkıları konserlerinde, seyirciye turku konserleri yapacakları icin soz verdiklerini belirten Karahan, konser icin calışmalara başladıklarını ve heyecanlı olduklarını dile getirdi.

'TURKULERİ SECMEKTE ZORLANIYORUZ'

Karahan, turkulerin muzik kulturu acısından cok değerli olduğunu ve hepsini cok sevdiğini soyledi.

Annesinin ve babasının sesinin cok guzel olduğunu dile getiren Karahan, "Ben Turk Sanat Muziği eserlerini annemden, turkulerin de hepsini babamdan oğrendim. Bu konuda kendimi şanslı addediyorum." dedi.

Turkiye’nin zengin kulturel yapısının turkulere de yansıdığını dile getiren Karahan, şunları kaydetti:

"Oyle zengin bir coğrafyada yaşıyoruz ki 7 bolgemizin hepsinin zenginlikleri birbirinden ayrı. Bu tabii melodik yapıya da yansıyor. Nereye gitseniz o kadar guzel turkulerimiz var ki Urfa’ya gitseniz başka bir guzellik, Karadeniz’e gitseniz başka bir guzellik. Orta Anadolu, Trakya turkuleri bir başka guzel. Secim aşamasında zorlanıyoruz. Birbirinden guzel hikayesi olan, insanın icine dokunan turkulerimiz var. Calışmaların repertuvar aşaması bitmek uzere. Limak Filarmoni Orkestrası ile bahar aylarında da inşallah bir turku konseri gercekleştireceğiz."

İlk turku konserini Ankara’da vereceklerini, ardından İstanbul’da da konser duzenleyeceklerini belirten Karahan, "Konser sonrasında da belki turku albumunu muzikseverlerimize sunarız diye duşunuyorum." şeklinde konuştu.

AA