Kıızzlaaar bundan 1.5 ay once saclarım cansız, mat ve cok yıpranık bir goruntudeydi. Taa ki bu bakımları uygulayana kadaar. Saclarım şimdi cok sağlıklı ve bakımlı gorunuyor ve 1.5 ayda tam bilmiyorum ama en az 7 cm kadar uzadı. Daha fazla uzatmadan formullere gecelim;
1-Sinameki: Ben bu kuru 1 ay kullandım ve saclarım toparlandı ve uzadı fakat yeni formuller icin bıraktım. Tarifini vereyim;
1 tutam sinameki yarım cay bardağı suda kaynatılır sonra suzulur ve soğuması beklenir. Biraz ılıyınca icine 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı ve 1 ampul bemiks katılır. Saca surulur ve 4-5 saat bekletilir.
2- Bitkisel şampuan: Yaklaşık 2 haftadır uyguluyorum icinde evigen ve bepanthene var. Saclarım yumuşacık oluyor. Markası otacı. 10 bitkili olanından.
3- Normal şampuan icine katılan yağlar: Cam terebentin ve tatlı badem yağı badem yağı. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Hızlı uzaması icin.
4- Yıpranmış saclar icin: Zeytinyağı, cam terebentin, tatlı badem yağı, sinameki. Bunda sinameki kaynatılıyor. Sonrasında icine diğer malzemeler katılıyor. Miktarı kendiniz belirleyebilirsiniz. Bunu da 2 haftadır kullanıyorum. İcindeki zeytinyağı kırıklara iyi geliyor ayrıca diğer malzemelerle birlikte sacı besliyor dolayısıyla uzatıyor.
Şimdilik bu kadar.Yakında fotoğraf koyarım . Haydi size guzel saclı guunler