oncelikle herkese merhaba. aranıza yeni katıldım ancak cok uzun zamandır tum konuları takip ediyordum. ve şimdi sizinle tecrubelerimi paylaşacağım.
sac takıntım kucukluğumden geliyor, havlu hatta tulbent takıp uzun sac niyetine kullanmışlığım vardır. ancak ciddi ciddi bir kac yıl once başladım tum uygulamalarıma. ilk olarak 3 yıl once yumurta ve zeytinyağı tarifi ile başladım. sonrasında icerisine susam yağı ve badem yağı koydum. daha sonra araştırmalara başladım. ballı, sutlu, yumurtalı vs oylesine tarifler gordum ki. hepsini uyguladım. sac uzatmak icin, bakım icin, gurleşmesi icin, dokulme icin, canlı ve parlak saclar icin vs vs.. tek tek uğraşıp uyguladım ama tık yoktu. saclarım v şeklinde, goğsumun hemen ustunde, kuru, yıpranmış, duzleştiriciden yanmış, kırık dolu, ip ince, cansız ve cok azdı. hicte uzamıyordu. nefret ediyordum saclarımdan..ama ne yaptıysam olmadı. bir anlık sinir veya heves bilmiyorum gidip omzumda kestirdim. onleri uzun arkası kısa oldu. ama toparlandı hic değilse. ve sonra başladı herşey. 2 ay sinemaki, 2,5 ay turplu su, aynı zamanda 2,5 ay farklı gunlerde havuclu su kullandım. bitkisel yağ olarak, 3 ay barcelino, kırıntı sac bakım yağı, mecitefendi sac bakım yağı, uzman sac bakım yağı, blue ocean sac bakım yağı hepsini kullandım. birde kendi yaptığım vardı onuda kullandm. şampuan olarak tresan ısırganlı, bioxcin forte, bioblas kullandım. 2 ay barcelino, yılan yağı, bemiks ampul kullandım. ayrıca 1 ay entele losyonu kullandım.. farketti ama verdiğim paralara hic mi hic değmedi.. 1.si saclar icten beslenir dışarıdan yapılan hic birşeyn faydası olmaz diyenler; şampuan değişikliği neden sacı doker? yada nasıl dokulmesini onler? boya vs permada.. hepsi dıştan yapılan şeyler.. bunu anladım ama ictende beslenmek gerekiyordu. ve son olarak bu ay cok sıkıldım bunlardan.
doktora gittim. sacım uzamıyor dedim b12, b6, b1 vitaminleri verdi. aynı zamanda d vitaminide verdi. hepsini gunde iki kez iciyorum. ayrıca gidip defneli zeytinyağlı şampuan aldım. ayrıca bemix ampul, bepanthene, evigen ampullerini aldım, badem yağı ve camterebentin le karıştırıp sac diplerime suruyorum. şampuanımada e ve b vitamnlernden koydm biraz bi kac damla badem yağı ve cam terebentindende.. sonuc muhteşem. sizlere onerim; ilk başta doktora gidip tahlil yaptırın. sac kuruluğu, dokulme, kopması, cansızlığı vs hepsinin vitaminlerle ilgisi vardır. gerekli vitamnleri alın, saclarınızı kestrip kırıklarınızdan kurtulun, bitkisel şampuan ve besleyici herhangi bir yağ kullanın inanın istediğiniz sonucu elde ediceksiniz.. okuduğunuz icin sonsuz teşekkurler. sorularınız olursa tek tek zevkle cevaplarım bu konuda fazlasıyla bilgim var..) sevgilerimle..