selamlar,

eskiden cok guzel, gur, tokalara sığmayan, sağlıklı kıvırcık saclarım vardı. herkes hayran olurdu. bense gurluğunden, kabarmasından şikayet eder dururdum. şimdiyse icler acısı bir haldeler. ozellikle son 3 yılda resmen kimyası bozuldu saclarımın. once sonukleşmeye başladı, sonra avuc avuc dokuldu, yapık yapık oldu. son 3-4 aydır da buklelerim sacmasapan bir hal aldılar. kimileri suzleşti, kimilerinin dalgası kırıldı. oyle duzensizleştiler ki şekle girmiyorlar bir turlu...

sebeplere gelince...ilk başta benim sucum tabii ki bir tane bile beyazım yok ama neredeyse 9-10 yıldır boyuyorum, acıcı bir kez kullanıldı ondan sonra da iflah olmadı zaten. bilincsizce kullandığım boyalarla mahvettim saclarımı. bir de bunların uzerine yaşadığım zor gunler ve kullandığım ağır anti-depresanlar vucudumun dengesini alt ust etti ve saclarımın dokulmesini hızlandırdı.

sonuc kınalı yapıncak gibi şekle girmeyen, surekli tuleren, duzensiz bukleler ve sağlıksız, mat, kupkuru, yıpranmış saclar ve haliyle sağlıklı kıvırcık saclarını ve diri, parlak buklelerini geri isteyen mutsuz bir kız...

bu arada ben bu sorunları yaşarken kendimce bişeyler yaptım, yuzlerce lira bayılıp "sozde bakım kurleri" aldım, duzenli olarak kullandım, piyasada ne kadar bakım yağı varsa hepsini denedim, bunları saatlerce sacımda tuttum, sirkeyle yıkadım vs vs vs...

paralar doktuğum baım kurlerinden pek verim alamadım ama yağlar bir nebze de olsa yarama merhem oldu. ozellikle zeytinyağı-hint yağı karışımı. ama yine de kimyası değişyor sacımın...

demem o ki bu konuyu hem "ibret olsun" diye actım hem de aynı sorunları yaşayan kıvırcık saclılar varsa deneyimlerimizi paylaşalım diye...

evet ben cok cok pişmanım, hatta bazen diyorum ki o kadar eziyet ettim ki onlara ahirette saclarım benden kesin şikayetci olacak