kızlar sacınıza ne yaparsanız yapın sac dokulmesini durduramazsınız, cunku coğumuz saclarımızı SLS (sodyum leuret sulfat), ALS (amonyum leuret sulfat) sulfosinat, sulfoasetat iceren şampuanlarla yıkıyoruz, bu madeler şampuanın temel maddeleri ve sacı aşındırıyor, sac derisine zarar veriyor, cok kopuruyorlar ama arınmıyorlar, yabancı forumlarda bu konudan cok bahsediliyor, bir deney gordum orada televizyoncu akvaryuma iki samla şampuan dokuyor, 20 saat sonra tum blıklar oluyor, bu maddelerin kanser yaptığı da yazıyor ayrıca gozlere zarar verip ciğerlerde birikiyormuş. siz şimdi soracaksınız madem zararlı neden kullanılıyor diye, cunku hem cok ucuz hem bol kopuruyormuş ve ureticiler bu şampuanı kolay yapıyorlarmış.

benimde dokulme sorunlarım vardı, sacıma brezilya fonu yaptırınca sulfatsız doğal şampuanlar kullanmam zorunlu olduğu icin onları kullanmaya başladım, sonraları sac dokulmemin azaldığnı gordum, zaman icerisinde araştırınca ki ozellikle ingiliz ve alman forumlarında bir cok kullanıcının sls icermeyen şampuanlar kullanmayı onerdiğini gordum araştırdıkca aslında sacımızı doken şeyin şampuanlar olduğunu farkettim.

yani b cok buyuk bir sektor ve ureticiler bu işten ciddi paralar kazanıyorlar, mesela bir donem yılan yağı dediler, gittim aldım hic faydası yok sonra araştırınca boyle bir yağın olmadığını gordum. avrupada yılan yağı dolandırıcılıkla eş değer tutuluyormuş, yuzyıl once bu hikayeler orada donuyormuş bakın size linki ingilizce bilenler baksın.

Snake oil - Wikipedia, the free encyclopedia

son zamanlarda sarımsaklı şampuan cıkardılar, insan diyor ki elidor, panthene salak mı neden yapmıyor, birtek bizim yerli ureticilerde var, cunku bu bir furya, birsi yapıyor ardına diğerleri, siz nereye gitseniz bu haberleri yayıyorlar, aktarlar eczaneler, dunya paraya satıyorlar bu urunleri hemde doğal diye ama iceriklerine bir bakıyorsunuz, hepsi zararlı kimyasallarla dolu. bilmem kac bitki ozu diyorlar gidip alıyoruz hic bir etkisi yok, şu otu bu yağı her seferinde başka bir formul, ama sonuc yok, cunku ne yaparsak yapalım şampuanlardaki sls o sacı ve deriyi mahvediyor.

bakın size birkac link vereyim iyice okuyun ne dediğimi anlarsınız.

http://www.kadinlarkulubu.com/sampu...mpuanlar-nedir-nasil-onlem-alabilirsiniz.html

AKSİYON

Aytul Farquharson - Organik kozmetikler sahiden organik mi? - Posta