Herşeyin doğalının guzel olduğundan bahsediyoruz. Fakat doğal olanı korumak, onu guzel gostermek herşeyden onemli. Kıvırcık saclar, hazırlanırken şekil vermesi en kolay sac turudur. Bizde gercek kızlara kıvırcık sacla ilgili yaşadıklarını ve tavsiyelerini sorduk. En buyuk sorunları saclarının karışması fakat saclarının herkesden farklı olmasına bayılıyorlar. İşte kıvırcık saclara sahip olanlar icin oneriler;

Selin P.

Saclarının nesini seviyor, nesinden nefret ediyorsun?
Kıvırcık saclarımı cok seviyorum. Kesimimi de seviyorum cunku saclarımı hacimli gosteriyor. Fakat sacım cok karıştığı icin bazen sinirlenmiyor değilim. Bir defasında hic unutmuyorum oyle bir dolaştı ki kestirmek zorunda kaldım.

Sacını yapmak ne kadar zamanını alıyor?
10 dakika kadar. Sadece parmaklarımla yukarı doğru hacim veriyorum, eğer cok karışık ve kabarıksa kıvırcık saclar icin ozel olan sac spreylerinden kullanıyorum.

Elektriklenen sacların icin sırrın nedir?

Islak ya da kuru olsun Argan Yağı kullanıyorum. Saclarımı daha yumuşak yapıyor. Bazen kafamda bandana ile uyuyorum, uyurken cok fazla hareket ettiğim icin sabah kabarmamasına yardımcı oluyor.

Kıvırcık saclı kızlar icin onerilerin neler?

Sacınızı kesinlikle başkasının sacı ile kıyaslamayın. Saclarınızı olduğu gibi sevin. Saclarınızı kestirirken, duz saclılar icin olan kesimlerden olması icin ısrar etmeyin. Kuaforunuzum tavsiyelerini dinleyin.

Ciğdem M.
Diğer insanlara gore daha farklı olmasını seviyorum. Fakat kabarmasından nefret ediyorum.

Yıkıyorum, nemlendirici suruyorum, tarıyorum ve duruluyorum. Daha sonra karışıklığı onlemek krem surup en son şekillendirmek icin kopuk kullanıyorum. Toplamda 40 dakikamı alıyor.

Soğuk su ile duruluyorum ve karışıklık onleyici urunlerden kullanıyorum.

Kıvırcık saclılar icin olan hangi urunden vazgecemezsin?

Nemlendirici ve sac maskesi.

Kıvırcık saclılar icin oneriniz nedir?
Kıvrımlarınızı sevin!

Leyla K.
Hicbir şeyinden nefret etmiyorum fakat ruzgarda tum yuzumu kapatması sinirlerimi bozmuyor değil.

Tamamen 10 dakikamı! Kalkıyorum saclarıma ellerimle hacim veriyorum ve cıkıyorum.

Su, her zaman işe yarar.

Su ve hindistan cevizi.

Kıvrımlarınıza iyi davranın, boylece sizi yarı yolda bırakmazlar.

Gizem T.

Kendine gore tarzını olmasını seviyorum, ama bazen nefret ettiğim olmuyor değil. Kısacası sacım ne isterse onu yapıyor.

Genellikle 5-10 dakika arası değişiyor. Yıkıyorum, duş sırasında nemlendirici uyguluyorum, havlu ile kurutuyor ve yumuşatıcı kremimi surup yatıyorum. Saclarım icin hicbir zaman tarak kullanmadım. Eğer tararsam daha cok karışıyor ve bir yumak haline geliyor.

Kesinlikle nemlendirici. Kullandığınız zaman dalgalarınız daha doğal duruyor.

Yumuşatıcı sutler. Sacım icin kullandığım tek urun bu.

Sacınızı kabullenin. Dunyada bir sac turu duz olanlar değildir. Herkesin kendine ozgu bir sac turu vardır.