Kistler, ici genellikle sıvıyla dolu olan kabarcıklar şeklindedir. Kistler vucudun herhangi bir organında oluşabilirler. Bazı kistler oldukca buyuk boyutlarda gorulebilirken, bazı kistler ise kucukturler. Kistlerin bazıları şiddetli ağrıların hissedilmesine neden olur. Kistler kanser belirtisi olarak gorulebileceği gibi hormonlarda oluşan dengesizlikler sonucunda da meydana gelebilir.


Vucutta gorulen kistlerin bir cok nedenleri vardır.
Kistlerin Nedenleri Nelerdir?
Hormon Dengesizlikleri
Goğus ve yumurtalık bolgelerinde oluşan kistler genellikle sebebi hormonal dengesizliklerden kaynaklanır. Ostrojen hormonunda oluşan dengesizlikler ya da calışma bozuklukları kistlerin oluşumuna neden olur. Hormon rahatsızlıkları daha cok yanlış ve dengesiz beslenmeden kaynaklandığı icin duzenli ve dengeli beslenmek olumlu sonuclar doğuracaktır.
Enfeksiyonlar
Enfeksiyonel rahatsızlıklar salgı cıkma bolgelerini tıkarlar. Tıkanan salgı cıkış bolgelerinden oturu kişide kistler meydana gelebilir. Rahim ağzı enfeksiyonu, kistlerin oluşumunda en bilindik olanıdır.
Diğer Nedenler
Herhangi bir bolgede iltihaplanmaların oluşması
Travmatik nedenler. Yaralanma, darbe ve hasar gibi
Kist ile tumor coğunlukla karıştırılır. Tumorler, dokunun dengesiz bir şekilde buyumesidir. Kistler ise dokuda meydana gelen kabarcıklardır. İncelemelerde cıkan her kist, tumor değildir.
Beyinde Kist Var
Vucudun her yerinde kistler oluşabileceği gibi beyin bolgesinde de oluşabilir. Genel olarak iyi huyludurlar. Ancak kanserli tumor olarak da gorulebilirler. Beyinde kist ve non spesifik sinyal gorulme durumunda, mutlaka doktor kontrolu altında hareket edilmeli ve dikkatli olunmalıdır. Beyinde gorulen kistler doktorlar tarafından kontrol altında tutulurlar.