Kulak Kireclenmesi Belirtileri
Hastalarca bu hastalığın varlığına dair ilk bulgu işitme kaybı olmaktadır. Hasta zamanla fısıltıları duyamadığını fark eder veya gurultulu ortamlarda karşısında yuksek sesle konuşan kişiyi daha net duymaya başlar. Bu durum genelde bir kulakta başlar, sonrasında diğer kulakta da kendisini gosterir.


İşitme kaybı, ilerleyen bir surec gosterir ve sağırlığa kadar gidebilir. Bu surec zamana yayılmış olarak yavaş yavaş işleyebilir.
İşitme kaybının haricinde şu belirtiler de gorulebilir:
Denge kaybı
Kulak cınlaması
Baş donmesi
Kulak Kireclenmesinin Nedenleri
Tıp sahasında gelinen bugunku aşamada kulak kireclenmesinin kesin nedeni ne yazık ki belirsizdir. Bununla birlikte genetik faktorlerin hastalığa yatkın hÂle getirebildiği bilinmektedir. Yani anne veya babadan biri bu hastalığa yakalandı ise, cocukta hastalık geninin bulunma riski 50%’dir. Hastalık genine sahip olmak, hastalığın ortaya cıkacağını garanti etmez.
Bilim adamları, kulak kireclenmesi neden araştırmalarını şu ihtimaller uzerinde yapıyor:
Kızamık hastalığı
İc kulağı cevreleyen kemiksi dokudaki gerilim kaynaklı kırıklar
Bağışıklık sistemi sorunları
Kulak Kireclenmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Şu an icin kesin sonuc veren bir tedavi yontemi bulunmamaktadır; umitler, modellenen kemikciklerin hastalıklı kulağa yerleştirilmesi calışmalarına odaklanmıştır. Bununla birlikte, şu tedavi yontemleri hastalık belirtilerini azaltacaktır:
Vitamin ve Mineral Desteği
Henuz kanıtlanmamış olmakla birlikte; flor, kalsiyum ve D vitamini icerikli ilacların işitme kaybını yavaşlattığı duşunuluyor.
İşitme Cihazı
Bu cihaz, kulak kireclenmesi rahatsızlığını yok etmez veya ilerlemesini durdurmaz. Ancak işitme kaybının idare edilebilir seviyeyi aşması halinde duyma yeteneğinin geri kazanılmasını sağlayabilir.
Cerrahi Operasyon
İlerlemiş kulak kireclenmesi rahatsızlıklarında uzengi kemikciği cerrahi bir mudahale ile cıkarılarak yerine protez uzengi kemikciği konulmaktadır. Bu operasyonda uzenginin tamamı da cıkarılabilir, sadece bir parcası kesilerek alınabilir de. Operasyon esnasında lazer ışınlarından faydalanılabilmektedir.