Eki Goruntule 464274
Deneyimlerimle sağlıklı bir sac icin;
*Maşa, duzleştirici, fon makinesi, jole, briyantin, sprey ve kopukten elinizden geldiğince uzak durun
*Şampuanı bol kullanmayın benim en sabit ilkem bu. Hemen hemen hergun yıkandığım icin cok az şampuan kullanıyorum. Ve 1 kez yıkıyorum sadece. Saclarınızın kurumaması icin sizde boyle yapın. Dokulmeler onemli olcude azalacaktır.
*Herkese yakışan aslında doğal sac rengi. Sacınızın dip boyası gelmiş artık boyamaktan sıkılmış kendi sacınızı ozluyorsanız, kendi sac renginize yakın doğal bir renge boyatın ve 1 yılda boya cok buyuk olcude akacak uclarından kestirdiğinizde zaten kaybolacaktır.
*Durulanan sac kremlerini tercih edin. Saclarda kalan kremlerdeki kimyasallar saclara zarar verir.
*Eğer doğal sacımı kesinlikle kullanamam diyorsanız, haftanın 2 gununu saclarınıza tatil ilan edin. Kuru saclara sahipseniz doğal bakım yağları kullanın. Benim zeytinyağına gore durulanması kolay olduğundan badem yağı. Tatlı bir kokusu kalıyor ve onemli olcude nem sağlıyor.
*Hint yağı sac dokulmesinde ve sac cıkarmada gercekten etkili. Ancak alın ve ensenizde bebek sacı dediğimiz kucuk kucuk saclar cıkarması hoş olmuyor. O yuzden ense ve alın bolgesinden biraz icerlere uygulamak daha mantıklı. Orneğin tam tepeye. En cok orası acılıyor cunku

*Saclarınızı kurutmayın. Benim gibi sinizutseniz o başka ama. Yaz ayları saclarımıza tatil ilan etmek icin cok uygun. Sıcaktan hemen kuruyor ve baş ağrısı yapmıyor. Havluyla cok sert şekilde kurulamakta yanlış. Kırılmasına sebep oluyor. havluyla nazikce nemini alıp geniş dişli bir tarakla tarayın ve kurumaya bırakın
*Ve en onemlisi hafif makyajla kullandığınız bakımlı saclar doğal haliyle guzel gorunur. Abartılı makyaj yapmayın. Yaz aylarında doğal taze bi gorunum elde edin.
HAYDİ KIZLAR YENİLENELİM