Merhaba kızlar burada sac bakımıyla ilgili o kadar cok şey okudum ki uzman oldum artık bu nedenle edindiğim bilgileri sizlerle toplu bir halde paylaşmak istedim.
İşte saclarınızı son derece sağlıklı hale getirecek oneriler ( Artık uygulayıp uygulamamak size kalmış

1) Eğer saclarınız ucları kırık ve yanmış haldeyse uzgunum kızlar ama kestirmekten başka ne yazık ki bir cozum yok. Cunku yanmış saclar oludur ve onları duzeltmenin hicbir yolu yok. Eğer ki kırıklarınız varsa lutfen aldırın cunku sac kırıklıkları ilerler.
Uzun sacların her kızın ruyası olduğunu biliyorum ama kabul edelim ki kısa saclar her zaman daha modern gorunur.
Ve saclarınız yıpranmış haldeyken, yaptığınız hicbir bakım tam anlamıyla işe yaramıyor bunu lutfen unutmayın.
2) Surekli bakım yapmak sacınızı daha fazla yormaktan ve yıpratmaktan başka hicbir işe yaramıyor. Sacınızı doğal haline bırakmak gercekten onemli bir nokta.
3) Sacın sağlıklı ve guclu uzamasında besin takviyelerinin oldukca onemi var. Biotin takviyesi kullanmanız saclarınız ve tırnaklarınız icin oldukca yararlı olacaktır. ( Tabiki oncelikli olarak doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederim) Ayrıca biz kadınların regl donemlerinde yaşanan kan kaybı buyuk miktarda demir eksikliği yaşamamıza neden oluyor. Bu nedenle bol bol karaciğer, kırmızı et, tavuk ve balık eti, yumurta, uzum ve pekmez, kuru baklagiller, kuru kayısı, kuru uzum, kuru dut gibi kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı),fındık, fıstık ve susam tuketiyoruz kızlar.
4) Şimdi geldi dışarıdan yapacağımız takviyelere. Sacın yağlı olması ve nemli olması birbirinden farklı durumlardır. Nem tum sac tipleri icin hayat kaynağıdır bunun icin bol bol su icmenin yanı sıra saclarımızı şampuanlayıp kremledikten sonra MUTLAKA serum kullanıyoruz. Marka tavsiyesinde bulabilir miyim bilmiyorum bu nedenle eğer isterseniz ozel mesajlarınıza cevap verebilirim

5) Haftada bir kez doğal yağlarla bakım yapıyoruz. Bunun icin ihtiyacınıza gore yağları secip karıştırmak size kalmış. Sac diplerinize masaj yaparak surduğunuz yağı uclara dağıtmayı ardından sac kurutma makinesiyle saclarınızı biraz ısıtmayı unutmayın.

6) Yine haftada bir kez suyla incelttiğiniz sirke ile saclarınızı durulayabilirsiniz. Yağlı saclar limonlu su tercih edebilir.
7) Bepanthene ve Evigen serumlarının mucizevi olduğuna inanıyorum bitkisel bir şampuana bu ikisini kırmanız son derece faydalı olacak. Bemiks gercekten kotu kokuyor ve uzun sure cıkmıyor kokusu.
8) Yine şampuanınıza tatlı badem yağı ve camterebentin yağı katabilirsiniz ayrı bir oneri olarak.
9) Haftada bir kere kuru sac uclarınıza jojoba yağı surebilirsiniz. Dileyen 2 saat sonra yıkayabilir. Cok surmezseniz yıkamak zorunda kalmazsınız.
Sağlıklı sac gercekten cok cabuk uzuyor. Beslenmenize dikkat etmediğiniz takdirde yaptığınız hicbir bakımın işe yaramadığını eminim sizde biliyorsunuzdur. Kucuk yaştan itibaren saclarını boyatan ve hemen hemen her şeyi deneyen biri olarak soyleyebilirim ki fazla bakım sacı gercekten yıpratıyor. Sacınızın ustune cok duştuğunuz, her okuduğunuzu denediğiniz ve yoldan gecen her kızın sacına baktığınız takdirde inanın sadece psikolojiniz bozuluyor ve sacınızdaki değişimleri fark edemiyorsunuz. Aniden muthiş sonuclar beklemeyin. Zamanla gercekten her şeyin iyiye gittiğini goreceksiniz.