kızlar saclarım dokulmesin diye onca seyler kullandım bir faydasını gormedim saclarımda beyazları kapatmak icin dogal boyayla boyamayı duşundum onlara da guvenemedim gecen hafta piknige gittik ceviz agacı gordum ve topladım hem yapragından hem yeşil cevizden eve gelip araştırdım saca dokulmeye iyi geldigi ve beyaz kapama ozellgi oldugunu ogrendim ve birkac sey karıştırarak sacıma uyguladım
uygulama:
10 adet yesilceviz ve 10 adet ceviz yapragını 1 litre suda iyice kaynattım baska bir yerdede sogan kabugu kaynattım ve icine 2 corba kaşıgı siyah cay, ısırgan otu, 1 corba kaşıgı corek otu ilave ettim bir sure kaynadıktan sonra suzdum icine 2 corba kaşıgı kına yarım cay bardagına yakın zeytinyagıve 1 corba kasıgı lavanta yagı ilave ederek kaynatmış oldugum ceviz suyuyla karıştırdım ve sacımı yıkadıktan sonra bu karışımı surerek strecfilm ve havlu ile sararak 2 saat beklettim
cok guzel tahmin etmedigim bir renk oldu cok beyendim kendi sacım kahve şimdiki bir 2 ton koyu ve guneşte belli olan bir parlaklık bir kızıllık var kına sayesinde beyazlar bir kerede kapandı ve dokulmem durdu kaynatmış oldugum ceviz suyundan biraz bıraktım onu haftada 2 kere pamukla sac diplerime uygulayacagım