Merhaba Kızlar.
Bir coğumuzun son donemdeki en buyuk problemlerinden biri sacımızın uzamaması,yıpranmış olması ve cok dokulmesi.
Kuaforlere onca para vermemize rağmen, kuafore uğramadığımızdaki o bakımsız ve sağlıksız goruntu.
Ben cok uzun yıllar kuaforlere deli paralar harcadım.Hem bakımı,hem boyası,kesimi derken bugune geldim.Son 2-3 yıldır kuafore sık gitmiyorum.
Bakımını kendimi yapıyorum.Sadece ozel gunlerde cok mecbur kaldığımda kuafore elletiyorum sacımı.

Oncelikle şunu soyleyebilirimki; sacınızı kimyasaldan uzak tutucaksınız.
Bakım kremi,sac spreyi,guclendirici,keratin...... gibi uzerinde ne kadar doğal yazarsa yazsın bunlardan uzak durucaksınız.
Cok elzem değilse,beyazlarınız yoksa sacınızı keyfiyetten boyatıyosanız hemen buna son verin derim.Son 1 yıldır sacımı boyamıyorum ve uzamasının en buyuk sebebi de bu!

Benim haftada 2 kez yaptığım bir bakım kuru var.Bunu deneyerek kendim buldum cokta memnunum.
Size diğer topiclerdeki gibi 10 cm uzadı,20 cm uzadı diyemem cunku olcmuyorum; bu işin diğer bir yanı da psikolojik.Surekli uzadı mı uzamadı mı diye cm,cm olcmeye kalkarsanız bu iş yaş.Kendi haline bırakacaksınız sacı.

Yarım şişe Hint Yağı
Yarım şişe Badem Yağı
Ceyrek şişe Argan yağı
Bunları spreyli bir şişeye doldurun ve calkalayın. Yapabiliyosanız duşa girmeden 5-6 saat once bu karışımdan sacınıza yeterli olacak kadar puskurtun ve masajla yedirin.(Tamamını değil,yukarıda bahsettiğim olculerdeki karışım size en az 6-7 sefer yeterlidir.)
Eski bir tulbentle sacınızı sarın ve o şekilde vakit gecirin.
Eğer imkanınız varsa gece yatarken yapın ve sabah kalkıp duş alın.

Ben bu yağlı karışımı sacımdan temizlemek icin Dalan Sabunlarının bir şampuanı var Yeşil Şeffaf bir şişede D'olive Şampuan diye.
Bunu kullanıyorum.Eğer saclarınız cok karmaşaık değilse,Kremsiz acılmama gibi bir durumu yoksa Sac kremi kullanmayın derim.
Sac kremi sacı son derece kıran ve zarar veren bir kimyasal.Ama illa kullanmanız gerekliyse yine bu D2Olive'in sac kremi var bunu kullanmanızı tavsiye ederim.
(Bu yağlı karışımdan sonra Sac kremini kullanmanıza gerek kalmayacak emin olun).

Bu kuru haftada 1 defa yapmanız yeterli.

Bir diğer boyutuda bir arkadaşımın tavsiyesi uzerine yabancı patentli bir şampuan aldım.Heryerde bulunur mu emin değilim ama ben buyuk bir kozmetik deposundan temin ettim.
İsmi DAX Plus 1-One diye geciyor. Fiyatı 7.50 TL idi daha gecen hafta aldım.
Resimlerini yukleyeceğim zaten mesajımın sonuna.

Umarım işinize yarar.Ben sacımda ciddi değişim ve uzama farkediyorum ki benim sacım son 2 yıldır kusmuş durumdaydı 1 cm bile uzamadığı zamanları bilirim.

İşinize yaraması dileğimle, sevgiler...