* Gune başlarken yuzunuze ne gibi uygulamalar yapıyorsunuz?
Sabahları yuzumu sadece suyla yıkarım. Ardından tonikle silerim ve gunluk nemlendiricimle gozaltı kremimi kullanırım.
* Yuzunuz ve vucudunuz icin hangi urunleri tercih ediyorsunuz?
İkisi icin de hep aynı urune bağlı kalmam, yenilikleri takip etmeyi severim. Yuzum icin genellikle Dr. Murad ve Christian Dior urunlerini kullanıyorum. Ozellikle maskelere cok meraklıyım; cok ceşitli maskeler uyguluyorum cildime. Clarins, Dr. Murad, Decleor, Christian Dior, Clinique gibi bircok farklı markanın maskelerini kullandım. Vucudum icinse Lancome, Victoria's Secret, The Body Shop ve Sebamed gibi markaları seviyorum.
* Makyaj yaparken en cok hangi renkleri kullanıyorsunuz?
Yumuşak tonlar; ozellikle de pembe tonları ama bazen gri ve mavi renkte farlar da kullanabilirim. Renkten korkmam. Dudak parlatıcılarında acık renkleri tercih ediyorum ama bu yıl mat rujlar da favorim oldu.
* Bir davete katılırken makyajınızı kendiniz mi yaparsınız?
Kendim yaparım cunku kendi yuzumu cok iyi tanıyorum, cok zor olmuyor.
DENGEYİ KORUMAK ONEMLİ
* Gece makyajınızda ne tur renkler kullanmayı tercih ediyorsunuz?
Ya dudağımı on plana cıkarırım ya da gozumu... Dolayısıyla dengeyi korurum. Cok ağır makyajı sevmiyorum. İnsanları olduğundan yaşlı gosteriyor, beni de oyle.
* Makyajda 10 yıl oncesine gore neler değişti? 10 yıl once ve şimdi yaptığınız makyajın arasında fark var mı?
Makyaj stilleri cok değişti tabii. Eskiden maske gibi kalın makyajlar yapılırdı. Şimdi bakıyorum daha hafif, daha yumuşak tonlar tercih ediliyor, bence cok daha iyi.
* Makyajda 'asla kullanmam' dediğiniz renkler ya da urunler var mıdır?
'Asla kullanmam' dediğim renk yoktur sanırım ama son dort yıldır inanın hic fondoten kullanmıyorum. Pudra ile allık işimi goruyor. Umarım fondotene ihtiyacım olmaz cunku kullanmayı hic sevmiyorum. Onun dışında bir de simli urunlerden hic hoşlanmam. Gectiğimiz gunlerde eşim Harun'un isteği uzerine simli bir eyeliner aldım, gerci cok başarılı cıktı; hic dokulmuyor. Nadir de olsa bir tek bunu kullanıyorum ama bunun dışında sim hic sevmiyorum. (Cosmopolitan)
Doğallığın bozulması kotu
Estetik hakkında ne duşunuyorsunuz? Dozunda olduğu surece karşı değilim ama gereksiz yere yapılan estetik operasyonları hic hoş bulmuyorum. İleride yuzum kırıştığında bile yine de duşunurum, cunku doğal gorunumun bozulması cok kotu.
Asla makyajla yatmayın
* Bize onerebileceğiniz guzellik tuyolarınız neler?
Guzellik tuyosu biter mi? Surekli takip halindeyiz. Haftada bir gun muhakkak yuz peelingi ve maskeleri uygulamayı oneriyorum. Cunku şehir hayatı cildi gercekten cok yoruyor. Bir de asla makyajla yatmayın. Cildinizi her gun cok iyi temizleyin. Temiz cilt nefes alabilen cilttir.
* Bugune kadar aldığınız en onemli guzellik tavsiyesi neydi?
Gunde sekiz saat uyku, cildi ve hucreleri yeniliyor. Bunu bircok uzmandan duydum. Dolayısıyla gunde sekiz saat uykuya cok onem veriyorum.
Pilates mutlu yapar
Spora cok duşkunsunuz, değil mi?
Haftada dort gun pilates yapıyorum, bir ya da iki gun de 30 dakika yuruyorum. Pilates'i iki bucuk yıldır yapıyorum ve bu yaz pilates eğitmenliği dersleri aldım. Her tur sporun kadınlara yararı var tabii ki ama ben pilates yapmalarını ozellikle tavsiye ediyorum, kendilerini mutlu hissedecekler.
Yeşil caysız bir hayat duşunemem
* Formunuz icin takip ettiğiniz bir diyet programınız var mı?
Formda kalmak icin spor şart. Ayrıca sağlıklı, dengeli, az az ama sık sık yemek yeme alışkanlığı da cok onemli. Tabii her şeyden once bol su ve yeşil caysız bir yaşam duşunemiyorum. Bence kendini seven insanlar iyi beslenir.
* Vazgecemediğiniz urun...
Bepantene'i her yerime suruyorum diyebilirim. Ozellikle de dudaklarıma ve ellerime...
* Ne tur bakımlar yaptırıyor ve uyguluyorsunuz?
Sacıma bakım yaptırıyor ve ayda bir uclarından kestiriyorum. Tırnaklarıma gelince; yazın, kış aylarına gore biraz daha uzun kullanıyorum ve 'french' manikuru tercih ediyorum.