uyuşturucunun olumsuz etkileri
FİZİKİ ETKİLERİ

Beyin ve Merkezi Sinir sisteminde : Sigaradan itibaren butun uyuşturucuların en buyuk zararı ve tahribatı beyin ve merkezi sinir sistemi uzerindedir.

Bu sebeple beynin mazrufu olan aklı ve iradeyi işlemez hale getirir. Kişiyi dengeden, normal yaşam ve davranışlardan uzaklaştırırlar.

Beyin ve akıl sağlığının en buyuk duşmanı uyuşturuculardır. Bağımlılarda beliren ilk olgu; akıl ve sinir hastalıkları ve arızalarıdır. Delilik, erken bunama, şuur kaybı, uykusuzluk, felcler hezeyan (sayıklama, sacmalama, akıl dışı davranışlar ) halusinasyon (vehim, hayal gorme, işitme vs. ) lar, zeka ve hafıza kayıpları.En kısa ifade ile: Akıl hastalıkları, zihni ve ruhi karmaşa ve kaoslar .

Sindirim Sisteminde: Bulantı, kusma, karın ağrıları, kabızlık, ishal, mide ve bağırsak spazmları, kanama ve yaraları, gastrit, ulser vs.

Karaciğer ve Bobreklerde: Bu zehirlerin organizmadan atılmasında en ağır gorev bu organlara duşmekte olup, karaciğer ve bobreklerde buyuk arıza ve tıkanmalara, karaciğerde yetersizlik, yağlanma ,sertleşme (siroz)...
Bobreklerde buyuk tahribat, albumin, kan ve idrar coğalması, tıkanmalar ,ağır bobrek hastalıkları

Gozlerde: Işık ve mesafede uyumsuzluk, şaşılık gece korluğu, goz bebeği buyumesi, kuculmesi, goz adele felci bilinen sonuclar ve tezahurlerdir.

Solunum Sisteminde: nefes darlığı, oksuruk, boğulma hissi, bu yolla kalp sıkışmaları, solunum felcleri ve olumler bilinen olaylardır.

Kan organlarında: Kan ,insan hayatının en onemli organı olup, uyuşturuculardan buyuk zararlar gorur. Kansızlık ,kan zehirlenmeleri, kan hucrelerinde şekil ve miktar değişiklikleri, kanın korkulu arızası olan pıhtılaşma ve kangrenler başlıca arızalardır.

Zehirlenme: Uyuşturucuların başta gelen olumsuzluğu zehirlenmeler ve bu yolla gelen olumlerdir. İlk defa olursa HAD, tekerrur ederse "Muzmin Zehirlenme" adını alır.