Sıcak su ve limon ikilisi vucudunuz icin bircok acıdan faydalı olabilir. Kilo vermenize yardım eder, su ihtiyacınızı karşılar, sindiriminizi kolaylaştırır ve C vitamini alımını yukselterek bağışıklık sisteminizi guclendirir. Hatta faydalarını artırmak icin birkac şey daha ilave edebilirsiniz.
Yapılışı
Gittleman bir limonun yarısından sıktığınız limon suyu ile bir fincan sıcak suyun en uygun karışım olduğunu soyluyor. Karışımı daha etkili hale getirmek icin biraz tarcın, biraz da oğutulmuş zencefil kullanabilirsiniz. Boylece metabolizma hızınızı da artırmış olacaksınız.

Fonksiyonu
Gune başlarken ilk iş olarak limon suyu icmek sindirim sisteminizi uyarır. Bu da besinlerin vucudunuz tarafından daha iyi emilmesini sağlar. Emilim kotu olduğunda ac olmasanız bile, doymamışlık hissi olacaktır.
Etkileri
Limon suyu damağınızdan başlayarak vucudunuzu temizlemeye girişir. Vucudunuza girdikten sonra, bobreklerin boşaltılmasını sağlar, karaciğerden atıkların ve toksinlerin atılmasına yardım eder. Ayrıca toksinleri temizlemekle gorevli lenf sistemini guclendirir.Onemi
Limon da, su da Gittleman’ın kilolardan kurtaran yiyecekler listesine dahil. Susuz kaldığınızda vucudunuz daha fazla yağ depoluyor, cunku bobrekleriniz boyle bir durumda karaciğerinizden yardım istiyor. Bu da karaciğerinizin yağ yakma gorevinden feragat etmesine neden oluyor.
Su ayrıca iştahı azaltıyor. Susuz kalmaksa, tam tersine, aclık hissi uyandırıyor. Limon selulitin azalmasına yardım edebilir, cunku deriye giden kan akışını artırıp, vucudunuzun atıklardan temizlenmesine yardım ediyor. Limon ayrıca vucudunuzun yağ eritme kapasitesini artırıyor.
Yararları
Limon yuksek miktarda C vitamini icerir. Bir limon 30.7 mg C vitamini icerir. Alınması tavsiye edilen gunluk C vitamini miktarı kadınlarda 75 mg, erkeklerde 90 mg. C vitaminini daha fazla tuketen insanların sindirim sistemleri cok daha etkin calışıyor.
Limon ayrıca midenin asiditesini artırıyor, boylece kalsiyumun emilimi kolaylaşıyor. Kalsiyumun iyi emilmesi daha rahat kilo vermek anlamına geliyor. Cunku kalsiyum yağ hucrelerinde depolanıyor. Yağ hucrelerindeki kalsiyum miktarı arttıkca, onları yakmak o kadar hızlı oluyor.
C vitamini ayrıca bağışıklık sisteminizi guclendirir, koroner kalp hastalıklarından korur, felc riskini azaltır, kataraktı ve gut hastalığını engeller.Bu antioksidan vitamin taze meyvelerle birlikte alındığında kanser riskinin azalmasını sağlıyor.