Merhaba kızlar,Ayşenur Yazıcı'ya mail atmıştım.Cilt bakımı icin neler kullanabilirim,bitkisel urunler neler vs.vs.Benim cildim kuru ve hassas.Burun golgemde siyah noktalar var.Goz altımda hafif kırşıklık ve morluk,birazda sanki torbalanma.Sivilcem yok denecek kadar az.Yaşımda 23 bu arada.
Buna yonelik bana urun tavsiyesinde bulundu.Mail attı.Umarım işinize yarar.Ayrıca onun bana tavsiye ettiği urunler hakkında bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

Şu an Turkiye’de yalansız satılan %100 ORGANİK ,sağlıklı ve sertifikalı 3 marka var:
• L’occitane
• Huliles&Baumes
• Logona
Huiles & Baumes Fransa’dan dunyaya yayılmış yeni saf bitkisel ve kuvvetli markalardan biri.Goz cevresi bakımı serumu da size cok uyan bir kozmetik iceriğe sahip.
Madem yaşınız genc, kuvvetli markalara henuz ihtiyacınız yok… Bu listeyle hem o minik kırışıkları yok edersiniz hem de cilt kuvvetlendiğinden daha az kırışık(kat yeri) oluşturur.Ama cildi iyi korumazsanız kuvvetli kozmetiklere erken yaşta (30 gibi) başlamak zorunda kalırsınız.
Ucuz olan kozmetiklerin coğu cilde etki eden AMA ZARARLI maddelerle donatılmıştır. Ulkemizde TUZUK maalesef eksik ve herkes istediği kazanda istediğini karıştırı hale geldi.
Ben Nivea icin bir şey diyemeyeceğim (!) ama en azından bakın Cosmetics ingredients search adresinden urun adını yazıp iceriğine bakın.Coğu (kırmızı) zararlı madde ihtiva eder…Bu sitede kozmetik icerikleri gorebilir sağlıklı olanı secmek istediğinizde bakabilirsiniz…
Kendinize gunluk bir plan yapın ve disiplinle uyun: Eğer duzenli bakarsanız cilt size ASLA ihanet etmez.
Temizleme icin Her sabah ve akşam cildi bununla silin… Bioderma’nın Sensibio H2O adlı temizleme losyonunu bu..Ben bunu kullanıyorum ve durulanma da gerektirmediğinden cok guvenli bir temizleme şeklidir bu losyon. Siyah nokta ve gozenek uzerinde tıkayıcı etkisi de yoktur!
Eğer sutle temizlemeyi seviyorsanız BİODERMA Hydrabio Milky Cleanser Nemsiz ve Hassas Ciltler icin Temizleme Sutu ardından mutlaka bir pamuğa losyon dokup cildi silin. Bu gerilmeleri ve yağ salgısının zedelenmesini onler. Alkolsuz herhangi bir tonik alabilirsiniz.

Nemlendirici olarak: AVENE Hydrance Optimale Riche (Hassas,Normalden Kuruya,Nemsiz Ciltler İcin Nemlendirici Krem) Bunu gece ve gunduz temizledikten sonra surun

Haftalık EV bakımı: Haftada bir kez peeling yapın. (Peeling yaptığınızda burun bantlarını yapmayın. Cildi hırpalar ) Peeling sonrası maske yapabilirsiniz.
BİODERMA Hydrabio Exfoliating Cream (Nemsiz ve Hassas Ciltler icin Nemlendirici Etkili Mikropeeling) 10 Gunde bir siyah nokta cıkaran burun bantlarını, banyodan sonra, cilt yumuşamışken yapın. Gozenekler siyah noktadan boylece arınır. Uzerine The Body Shop’un ALOE YENİDEN YAPILANDIRICI MASKESİni YAPIN…Bu Maskeden sonra losyonla silin ve kreminizi surun…

BUNLARI AKSATMADAN YAPARSANIZ yaşınız genc,cilt cok cabuk cevap verecektir .Ama bir gun surup bir gun uşnirseniz olmaz maalesef..Cilt de yaşayan bir organ ve bebeği bir gun emzirip ertesi gun emzirmeye uşenirseniz hastalıklı ama YAŞAYAN bir cocuğunuz olacağı gibi ayni yorgunluk baş gosterir .. 

Bilginiz varsa lutfen cevap yazın kızlar,okuyup gecmeyin.birbirmize yardımcı olalım.....