Carole Maggio'nun kitabını buldum internette foruma da koydum linkini isteyen indirebilir(ingilizce).
http://www.kadinlarkulubu.com/carole-maggio-facercise-t125651/index.html?p=1281140#post1281140
Hareketlerin coğu aşağıdaki videoda var aslında ama ayrıntısı yok.Yararları, kac kez yapılacağı falan gibi.
Aşağıdaki videoda da Carole Maggioyla yapılan bir roportaj var.
Gecelim Egzersizlere.
1-Goz Duzeltici
Faydaları
Goz duzeltici, gozu cevreleyen orbicularis aculi kaslarını calıştırır.Vucuttaki en onemli kaslardan biri olan bu kas gozun acılıp kapanmasını sağlar.
Bu kas butun goz cevresine kan pompalanmasını, alt ve ust gozkapağımızın guclenmesini sağlar.
Ayrıca bu egzersiz goz altındaki şişkinliklerin azalmasını, goz altındaki cukurların dolmasını sağlar.
Başka bir etkisi de goz yuvasının genişletmesi, size geniş, parlak gozlere sahip bir gorunum kazandırması.
Bu nasıl mumkun olabilir?İşte gercekler.
Yaşlandıkca, ust goz kapağı kaslarımız gerginliklerini kaybediyor ve goz yuvasına doğru sarkıyor,
butun alanı ele geciriyor ve goz yuvamızı olduğundan kucuk gosteriyor.
Ust ve alt goz kapaklarımızı kasarak ve kaldırarak goz yuvamızın daha belirgin ve geniş gorunmesini sağlayabiliriz.
Metod:

1-Bu egzersizi yatarak veya oturarak uygulayabilirsiniz.
Orta parmaklarınızı kaşlarınızın ve burun kemiğinizin arasına koyun.
İşaret parmaklarınızı hafif bir baskı yapacak şekilde gozunuzu dış kenarlarına koyun.
Başınızın ustune doğru bakın.Alt goz kapaklarınızı guclu bir şekilde kısın.
Dış goz kasınızdaki nabzı hissedin.Her seferinde atan kasa odaklanarak 10 kere
kısın ve bırakın.Dikkat edin, burada gozlerimizi kısıyoruz, kapatmıyoruz.

2.Gozlerinizi kısılı, etlerinizi sıkı tutun ve kırka kadar sayın.
Gozlerinizi sıkıca kapalı tutmanız cok onemli, boylece siz sayarken etleriniz sıkışır.
İpucu
Goz duzelticiyi gunde iki kere tekrarlayın.Eğer derin cukurlarınız veya siddetli goz altı şişkinlikleriniz
varsa egzersizi gunde 3 kere tekrarlayın.Orta parmaklarınızla kaşlarınızın arasına hafif bir basınc uygulayın.
Bu cildinizin kırışmasına izin vermez.
İşaret parmaklarınız gozlerinizin dış koşesinde tutun, cildinizde kırışıklık oluşmaması icin
hafif bir baskı uygulayın.
3.Alın Kaldırıcı
Yararları
Cok amaclı egzersiz kaşların kaldırılmasına yarayan epicranius kasını,
alındaki derinin one gitmesini sağlayan Frontalis
alındaki derinin arkaya gitmesini sağlayan occipitalis ve bu ikisine katılan galea aponeurotica kasını calıştırır.
Egzersiz alında oluşan cizgileri tamamen gecirir veya azalmasını sağlar ve kaşları yukseltir.
Aynı zamanda ust goz kapaklarında yaş ilerledikce kas sıkılığının azalmasından meydana gelen sarkmayı da onler, varsa azaltır.
Metod
1.Bu egzersizi oturarak ya da yatarak yapabilirsiniz.
Ben bunu yatarak yapmayı seviyorum boylece egzersizi yaparken daha cok gayret sarfettiğimi hissediyorum.
İşaret parmaklarınızı alnınızın ortasına, kaşlarınızla paralel olacak şekilde, yerleştirin.
Parmaklarınızı kaşlarınıza doğru cekin.Onları aşağıda tutun.
Parmaklarınızla bastırırken, kaşlarınızı yukarı itmeye calışın.
10 kez kaşlarınızı yukarı itin ve serbest bırakın.
2.Kaşlarınız yukarıdayken ve ellerinizle aşağı doğru iterken pozisyonunuzu koruyun ve kaşlarınızla minik itmeler yapın.
Bu itmelere kaslarınızın calıştığını hissedinceye kadar devam edin ve ondan sonra 30 a kadar sayın ve bırakın.
Rahatlayın ve alnınızın merkezine dairesel hareketlerle masaj yapın.
Bu kası rahatlatır ve en iyi sonucu elde etmenize katkıda bulunur.
İpucu
Alın kaldırıcıyı gunde iki kez yapın.
Ağırlaşmış ve sinirli gibi gorunmenize sebep olan alnınızı duzeltmek icin gunde 3 kez yapın.
Eğer parmaklarınız kayıyorsa, bir parca kağıt mendil kullanın, yuvarlayın, daha iyi-cekim icin- işaret parmaklarınızın altına koyun.
4.Yanak Geliştirici
5.Yuz Uyarıcı