Kızlar ben 18 yaşındayım makyaj yapmayan bi insandım lise 3. sınıfa kadar... Sınav stresi falan ergenlik adet donemi derken cildimde sivilceler cıkmaya başladı. Cildim puruzsuz ve guzeldi yani deri altında beyaz nokta siyah noktalarım bunlar sonucu oluşan puturlerim yoktu sadece cıkan sivilceler iltihapsız ve kırmızıydı bunlar moralimi bozdu ve makyaja başladım her gun makyaj yapıyodum fondoten pudra falan derken.. bazen yıkamadan yatardım ve bu cildimi mahvetti ve herhangi bir bakım da uygulamıyodum bildiğiniz sabunla yıkıyordum.. Zamanla siyah noktalarım deri altındaki beyaz noktalarım arttı ve putur putur oldu artık makyaj bile iğrenc oluyodu kaliteli markaları kullanmama rağmen saten gibi cildimi mahvettim. Ben şu an son sınıftayım sınav stresinden iyice beter oldum ve eczaneye gittim bana Acnecinamide yuz temizleme jelini ve jel kremini onerdi.. O yıkama jeliyle sabah akşam yıkadım ve jel krem surdum cildim ışıl ışıl olmaya başladı ilk 2 3 hafta her yerde sivilceler cıktı boyle ucu doluyo kendi patlıyodu ama buna rağmen bırakmadım cildimin alt yapısı iltihaplar temizlendi cildim puruzsuzleşti ve renk geldi resmen ışıldadı...Yani baştaki o etkileri tamamen cildin alt yapısının duzenlendiğinin iltihabın atıldığının bir gostergesi... cildim artık makyaj yapınca saten gibi oluyo