4 adımda siyah noktalardan kurtulun

En zahmetsiz şekilde siyah noktalarınızdan kurtulmanın puf noktaları... Adım adım uygulayın; ışıl ışıl parlayın. Siyah noktalardan kurtulmanın cok basit bir formulunu oğrenmek ister misiniz? O zaman evinizde, mutfağınızda her zaman elinizin altında bulunan basit malzemelere bir goz atın...

1- YUZUNUZU İYİCE TEMİZLEYİN

Yağ bezleri tarafından salgılanan fazla sebumun sebep olduğu siyah noktalar cilt problemlerinin başında geliyor. Deri altındaki yağ hucrelerinin salgıladığı bu sebum gozenekleri tıkıyor, havayla temas ettiğinde de oksitlenerek rengi koyulaşıyor ve siyah noktalara donuşuyor.
Bu sorunu onlemek icin yumuşak bir sunger yardımıyla olu hucrelerin ve siyah noktaların uzerini hafif masaj yaparak temizleyin. Parmak ucunuza bir miktar parcacıklı jel (peeling jeli) surerek haftada bir ya da iki kere ozellikle burnunuzu, alnınızı ve cene bolgenizi masaj yaparak ovalayın.

2- BUHAR BANYOSU YAPIN

Siz de evinizde kolayca buhar banyosu yapabilirsiniz. Nasıl mı? Once temiz bir kabın icine kaynamış suyu dokun, ardından başınızın ustune bir ortu orterek yuzunuzu bir sure bu suyun buharına tutun. Bu yontem, cildinize yumuşaklık kazandırmakla birlikte gozeneklerinizi acacak ve siyah noktalara mudahale edebilmeniz icin en uygun ortamı sağlayacak.

3- PAMUKTAN YARDIM ALIN

Buhar banyosundan sonra siyah noktaları cıkarmak daha kolay olur. Bunun icin elinize iki parca temiz pamuk alın. Ardından tırnağınızın ucuyla en belirgin siyah noktaların uzerine hafifce bastırın. (Bu işlemi yaparken tırnağınızın direkt olarak cildinize değmemesine dikkat edin, pamuklardan yardım alarak cildinize dokunun!)
Siyah noktaları cıkarırken son derece nazik olun ve cildinize zarar vermemeye ozen gosterin. İşlem sırasında cildinizde kırmızılıklar oluşmaya başlıyorsa bir hafta ara vermeniz yerinde olacaktır.

hihoyyyt

4- GOZENEKLERİ SIKILAŞTIRIN

Sıkı gozenekler siyah noktanın baş duşmanıdır. Bu yuzden, sebum uretimini dengeleyici ve gozeneklerinize derinlemesine etki sağlayacak bir urun, orneğin doğal gulsuyu kullanın. Boylelikle siyah noktaların oluşumu azalacaktır.:sm_cool: