Yalniz Başinizayken Kalp Krizi Gecirirseniz Nasil Hayatta Kalirsiniz?
Sağlık0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Yalniz Başinizayken Kalp Krizi Gecirirseniz Nasil Hayatta Kalirsiniz?
-
17-09-2019, 07:33:21Kayıtlı Üye
PEK COK İNSAN KALP KRİZİ GECİRDİĞİ SIRADA TEK BAŞINA OLUYOR; ETRAFTA YARDIM EDECEK KİMSE BULUNMUYOR. KALP ATIŞLARI DUZENSİZLEŞEN VE KENDİSİNİ BAYILACAKMIŞ GİBİ HİSSEDEN BİRİNİN
BİLİNCİNİ YİTİRMEDEN ONCE
YALNIZCA 10 SANİYE KADAR ZAMANI VARDIR.
CEVAP:
PANİĞE KAPILMADAN UST USTE KUVVETLİCE OKSURMEYE BAŞLAYIN.
OKSURMEDEN ONCE HER SEFERİNDE DERİN BİR NEFES ALIN; OKSURUKLERİNİZ GUCLU OLSUN, DERİNDEN GELSİN VE UZUN SURSUN, TIPKI GOĞSUNUZDE BİRİKMİŞ BALGAMI ATMAYA CALIŞIR GİBİ OKSURUN.
HER İKİ SANİYEDE BİR DERİN NEFES ALIP OKSURUN VE BUNU YA YARDIM GELENE DEK YA DA KALP ATIŞLARINIZ TEKRAR NORMALE DONENE DEK SUREKLİ YAPIN
*DERİN NEFES ALMAK CİĞERLERİ OKSİJENLE DOLDURUR.
*OKSURMEK KALBE TAZYİK YAPAR VE KAN DOLAŞIMINI RAHATLATIR.
*KALBE UYGULANAN BU TAZYİK, KALBİN NORMAL RİTMİNE DONMESİNİ KOLAYLAŞTIRIR.
*BUTUN BUNLAR SİZE, BİLİNCİNİZİ KAYBETMEDEN ONCE HASTANEYE YETİŞECEK ZAMANI TANIR.
peki bi kişi kalp krizi gecirsdiğini nasıl anlayacak
**ilk etapta zaten kalp hastası olduğunuzdan sol kol ağrılarınızdanve uyşukluklarından farkedip bi kardiyologa gorunmeniz gerkmekte ama her zaman bu kadar delikanlı gelmez cok sinsidir
**goğsunuzde cok deli bi ağrı hissedersiniz bu ağrı sırtınızdan cıkar sank i bıcak yemişsiniz gibi
** bu en onemli belirti ki kalp atışlarınızın ritminin bozulduğunu hissedersiniz ki cok hızla carpar oylesi ki goğus kafesiniz istemsiz harekett eder bunlarla birlikte ağızda muthiş bi kuruluk farkedersiiniz gerci o acıdan o kuruluğu farkedemezsinizde sadece eğer kriz sonrası yaşayabilmeyi başarabilmişseniz bunu hatırlarsınız su ihtiyacı duyduğunuzu falan uyuşukluk butun vucudunuzu sarar cunki kan duzenli dolaşmıyordur artık vucudunuzda size duşen yukarıda anlatılanları spazm bu kadar gelişme gostermeden yapabilmek eğer yanınızda biirleri varsa zaen bu kadar anormal gorunmeniz gozunden kacmaz hastaneye yetiştirilirsiniz ama benim gibi evde tek başınıza iken ve henuz 22 yaşında bunu gecirmek cok olumcul oluyo ki gencler icin kalp krizi gecirmek yaşlılara gore daha riskli
o yuzden beslenmeye dikkat arkadaşlar nasılsa sağlıklıyım diye bişe yok bunu iyi bilesiniz her an herşeye hazır olmalı insan