arkadaşlar EMLA krem konusunda acılan başlık altında yazılanları okudum ve bana cok cazip geldi.. taaki en son sayfadaki arkadasımızın "kadınlık hissini oldurebilecegi" uyarısına kadar.

yaptıgım bi araştırma sonucunu paylaşmak istiyorum lutfen dikkatli okuyun

YAN ETKıLER / ADVERS ETKıLER :
Lokal anesteziklerle gercek anlamda gorulen advers etkiler, tedavi edilen hastaların 1/1000’inden daha azında gorulur.

Sık
(>1/100) Deri: Uygulama bolgesinde solukluk, kızarıklık ve odem

Daha az sıklıkta
Deri: ılk uygulama anında hafif yanma ya da kaşınma hissi (uygulama bolgesinde).

Nadir
(< 1/1000) Genel: alerjik reaksiyonlara (en ağırı anafilaktik şok) Cocuklarda methemoglobin (cok yeni dogmus bebekler de gorulse de yetiskinler de bu hastaliga yakalanabilir.."mavi bebek sendromu" olarakta bilinen bu hastalik, hucrelere yeterince oksijen gitmemesinden baska bir sey degildir)

Ozellikle atopik dermatit veya mollusk olan cocuklarda uzun sureli uygulamalardan sonra nadiren, uygulama yerinde purpura ya da peteşi gibi farklı reaksiyonlar bildirilmiştir. Yanlışlıkla goze temas etmesi halinde kornea irritasyonu gorulebilir.

DOZ AŞIMI HALıNDE ALINACAK TEDBıRLER
Cocuklarda nadiren klinik acıdan onemli methemoglobinemi gorulduğu bildirilmiştir. Yuksek dozlardaki prilokain, methemoglobin duzeyinde yukselmeye neden olabilir. 3 aylık bir bebekte 125 mg prilokainin 5 saat sureyle topikal uygulanması orta derecede methemoglobinemiye neden olmuştur. Bebeklerde 8.6-17.2 mg/kg lidokainin topikal uygulanması ciddi intoksikasyona neden olmuştur.

EMLA kremin normal kullanımı ile sistemik toksisite gorulmez. Sistemik toksisitenin diğer semptomları ortaya cıkarsa, bunların belirtilerinin, diğer yollardan uygulanan lokal anestetiklerin yol actığı belirtiler ile aynı olması beklenir. Lokal anestezik toksisitesinin semptomları sinir sistemi eksitasyonu ve ağır vakalarda merkezi sinir sistemi ile kardiyovaskuler depresyondur.

Ağır norolojik semptomlar (konvulziyonlar, merkezi sinir sistemi depresyonu), solunum desteği ve antikonvulsan ilaclarla semptomatik olarak tedavi edilmelidir. Methemoglobinemi durumunda antidot olarak metiltiyonyum kullanılmalıdır. Yavaş sistemik absorbsiyon nedeniyle, toksisite semptomları gorulen hastalar, semptomların tedavisinden sonra uzun sure yakın gozlem altında tutulmalıdır.

EMLA krem, atopik dermatitli hastalarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır; uygulama suresi kısaltılmalıdır (15-30 dakika). Yapılan calışmalarda EMLA’nın yeni doğanlarda topuktan kan alma işleminde analjezik etkisi belirlenememiştir.

EMLA kremacık yaralar uzerine uygulanmamalıdır

EMLA krem, emilimi hakkında yeterli bilgi bulunmaması nedeniyle, cocuklarda genital mukoza uzerine uygulanmamalıdır.

EMLA krem hasar gormuş kulak zarı uzerine ve kulak zarına penetrasyonun olabileceği diğer durumlarda uygulanmamalıdır.

EMLA kremin uc aylıktan kucuk bebeklerdeki etkinliği ve guvenilirliği sadece tek doz uygulaması ile incelenmiştir. Bu yaş grubundaki bebeklerde

EMLA krem uygulandıktan sonra methemoglobinemi duzeylerinde 13 saate kadar varabilen, klinik olarak anlamlı olmayan Bir artış gorulmuştur.

arkadaşlar bu bilgileri ilacın prospektusunden aldım.. linklerinide yazı sonunda var. birde su kadınlık hissiyatının kaybı konusunda bende soyle bir kanaate vardım.. şoyleki bu krem acı hissini bastırması icin sinirleri gevsetiyor ve acı hissi kayboldugu gibi hic bir his vermiyor.. dolayısıyla kısavadede etkili ve sorun yaratmayacak olsada ileri seviyelerde yani uzun vadeli kullanımda sinir sisteminin işleyişinin değişmesine neden olabilir.. sonucta sinirler bizim hissetmemizi saglıyor.. zamanla dengesi bozulan sinir sistemi yavaslayabilir ve kadınlık hisside azalabilir.. bu benim yorumum.. zaten prospektus de otada.. kullanacaksanız ve uzun vadede duşunuyorsanız bu konuyu doktorunuza danısın..