Kasatura - Cruel Killers Ep'si Kritiği

Ankara'dan cıkan gruplar kavmine eklenen yeni bir harekette Kasatura. Grup Raven records dan cıkardığı Ep'sini piyasaya surdu, bize de anlatmak duştu. 2008 sonlarında cıksa da calışma, anlatmak bugunlere
kısmet oldu. Uzatmadan kadro ve şarkı listesini veriyorum :

Kaan Koyuncu - Vokal
Uğur Sağlam - Gitar
Ulaş Murat Altay - Gitar
Umutcan Baybars - Bass
Anıl Yurek - Davul

Şarkı Lİstesi :

Cruel Killers
Sacred Suicide
Dictator
Project Human

Muzik Nasıl ? Olmuşmu ?

Kasatura icin ne tarz desem ne desem diye duşunurken karşımda tek bir kelime cıkıyor aslında ; Thrash...
Elemanlar korktuğum, "Turk Thrash Metali" diyebileceğim, hadisenin dışına cıkmaya calışmışlar ve bir nebze cıkabilmişlerde...
Bir kere grup elemanlarının yaşları cok genc ve ilk calışmalarıyla da umut veren bir performans bir ortaya koymuşlar. Yapabilecekleri en agresif muziği yapmaktan ziyade oturaklı iş yapmayı merkez fikir
edindiklerini duşunuyorum. Yer yer uzun uzadıya sololar (olumlu anlamda soyluyorum) mosh riffler kullanmışlar.Heavy ve thrash tayfası icin ideal. Vokaller beklediğimden iyi ki, yurdum thrash tarihi, kabusları insanın
uzerine cağıran kotu vokalistlerle doludur.Eleman bence zaman icinde bu işlerde en klas kişilerden olabilir. Genel olarak, yapılan muzik thrash ekolune gonul verenlerin onaylayacağı cinsten.

Kayıt ve Produksyon ?

Kayıt Raven'da Uğur Bulent Aksoy ve Yiğit Yıldız tarafından yapılmış. Bence bir grubun ilk kaydı icin gayet yeterli. Elemanlarda iyi calmışlar ve boylelikle iş guzel olmuş. Ek olarak bir tek şunu soyleyebilirim.
Bu kayıtta da yurdumdaki; "Grubun değil Studyo'nun soundu" acmazında... Raven' ın produksyonlarına aşina olanların bekleyebileceği bir sound.

Sonuc ?

Eğer yurdumdan cıkan thrash demo-album veya ep lerini takip ediyorsanız Kasatura bu alandaki en iyi calışmalardan birisi bence. Gerci ben thrash'imi hızlı alayım derim her zaman ama bu calışmada "olmuş" diyebilirim. Elemanların gelecek vaadeden bir yaş ortalamasına sahip olmaları ve konserlerdeki performansları beni grup hakkında
olumlu duşunmeye iten bir ekstra durum. Thrasher tayfası kulak kabartmalı bence.
kaynak : bira.gen.tr