Merhaba. Bu benim bu forumdaki ilk ve son mesajım olacak, bu mesajı yazdıktan sonra kişisel mesajlarınıza cevap yazmayacağım, aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde acıklayıcı olacaktır cunku yazdıklarım. Konunun sonunda da bir kural ihlali yapacağım ve muhtemelen banleneceğim, bunu yapmayabilirdim ama burada başımdan gecenleri ve oğrendiklerimi durustce paylaşırsam en azından bir kişinin hayatını kurtarırım diye duşunuyorum o yuzden size kalmış durum. Ha şuraya gidin şu doktora gorunun diye tavsiye ve reklam da yapmayacağım yoksa amacıma ters olur herşey. Bunu da epilasyon ile en son girilen yorumları gorunce karar verdim. Cehalet diz boyu. Kız tuyum var demiş lazere git denmiş cevapta. Neyse. Başlıyorum.

İlk olarak ağda ve cımbız denen sacmalıktan bahsedeceğim. Ağda yapıldığı zaman, bilmeyenler icin, vucut onu kıl koku yaralanması olarak algılar ve o bolgeye kan dolaşımı hızlanır. O kan, hem alınan kılların zamanla guclenmesini sağlar, hem de aktif olmayan, yedekte duran kıl koklerini uyarır. Yani eskisinden daha cok kıl sahibi olursunuz zamanla. İnce olan kıllar kalınlaşır. İnanmıyor musunuz? O zaman ilk ağda yaptığınız zamanı hatırlayın. Ne kadar sure sonra kıllarınız yeniden cıkmıştı? Ya şimdi? Kaşlarınızı alıyorsunuz hepiniz. Ne durumda o kaşlar? Mucadele edebiliyor musunuz onlarla? Demek ki ağda aslında iyi bir cozum değilmiş. 40 yaşında falan bazı kadınlar ağda yapa yapa bacaklarımda kıl kalmadı bak derler. Bu tamamen şans işidir. Bazen ağda cilde oyle zarar verir ki zamanla, kıl kokleri olurler. Ama bu herkeste olmaz. Olsa idi sizde olurdu. Bende olurdu. lotoyu kazanmak gibi birşey olsa gerek. Zaten bacak bolgesine kan dolaşımı yaş ilerledikce azaldığı icin de kıllar cok yaşlandığınız zaman ağdadan dolayı cıkmayabilirler. Bu demek değildir ki ağda yapın. Bence ağda ve cımbız yapmayın asla eğer niyetiniz tamamen kurtulmaksa. Hele hormonal probleminiz varsa cumbuş olur ağda. Surat kıllarınız varsa hele.

Jiletten cok bahsetmek istemiyorum. Nedenini sonra yazacağım. Bilimsel olarak jilet yapıldığı zaman kıllar kesildiği icin sertleşmiş hissi algılandığı soylenir ve kılları guclendirmez denir. Ama benim vucutta bu tam tersi oldu. Ne diyeyim bilemedim. Neyse, şimdi kalıcı olarak kılları yok etme yontemlerine gecelim.

Edit: Tuy dokucu kremler dehşet şekilde kıl arttırır. Kullanmayın. Cakmakla yakmaktır ya da hidrojen peroksit ile beyazlatmadır, subjektif olarak bende negatif etki yaratmıştır ama kesin konuşmayacağım. Koke zarar veren herşey kılı guclendirir sadece bu kadar bilin.

Oncelikle benim her yerimde ama her yerimde cok kalın kıllar vardı. Lazer epilasyona girmeden once zamanında cok reklamı yapılan ama şu an hic mi hic reklamı yapılmayan bir urun olan "Bioder" adlı sacmalığı kullandım. Şimdi yazacaklarım size cok subjektif gelebilir. Sonucta benim yaşadığım deneyimleri paylaşıyorum burada, herkes icin gecerli olmayabilir, ancak bazılarımız hatta coğumuz icin gecerlidir. Aradan biriniz cıkar da ya bende bu etkiyi yaratmadı diyebilir sen sahtekarsın diyebilir.. Bu ihtimal zaten olmasa herkeste bu etkiyi yarattı da derim. Herneyse.. Bioder denen zımbırtı kıl yok edici değildir. Kıl geciktiricidir. Geciken kıllar zayıflayabilir. Asla yok olmazlar. Tanıdığım kimsede işe yaramadı ve kıllar da yol olmadı. Belki 100 kişiden birinde yok olmuştur. Bu riski almaya değer derseniz deneyin arkadaşlar. Unutmayın ki bunu yaparken ağda yapacak ve uyuyan kıl folukullerini de uyaracaksınız. Dunyada kıl yok eden bir tane krem vardır adı da Vaniqa idir ve bu herkeste işe yaramaz ve her kılda işe yaramaz. Turkiye'de de olduğunu sanmıyorum. Cok uzun kullanım gerekir. Bioder eğer dediği işi yapıyorsa neden bu listede yok? neden amerikalılar almamışlar bioderi? Araştırın bakalım bioderi internetten, aynı sembolle bir ilac goreceksiniz ismi biraz değişik. Yabancı sitelerde goreceksiniz bunu umarım ingilizceniz vardır. Kıl yok ettiğini iddia eden bir ilac kendisi di mi? Dalga geciyorlar ilacla. Bioder kıl yok edici değildir, geciktiricidir. Aksini soyleyenlere inanabilmem icin kanıt lazım. Burada bioder sponsoru biri cıkar super ilac der artık yemiyorum bu oyunları.

Lazere gecelim. Haha lazere gecelim. Lazer epilasyon, cağımızın en buyuk dolandırıcılığıdır arkadaşlar. Ozellikle turkiye gibi bir ulke icin bu direk yamyamlara acık bir sektordur. Cunku kıllıyız aşırı diğer insanlara oranla. Kıl demek para demek bu insanlar icin. Hicbir yetenek gerekmeyen bir işlem ile milyonlar vurdular. Hele ilk cıktığında yaptırdıysanız benim gibi, o zaman millet alıyordu makineyi giyiyordu onluğu uzman oluyordu iki dakikada şimdi en azından "biraz" regulasyonu var. Şimdi nasıl anlatayım bu işi size o kadar cok şey soyleyebilirim ki... Oncelikle SAKIN SAKIN SAKIN SAKIN SAKIN yuzunuze lazer yaptırmayın. Bir daha soyluyorum. YUZUNUZE LAZER YAPTIRMAYIN NE OLURSA OLSUN. Ya da yaptırın ve benimki gibi yansın. Secim sizin. Ama herkesin yuzu yanmıyor di mi.. Evet. Ama lazer ne yapıyor herkese onu soyleyeyim bari, ozellikle yuz bolgesine. Şimdi lazerin calışması icin kıl koklerine belirli bir ısı ulaştırması lazım, o ısı da koku yakıyor, yani zarar veriyor di mi. Yukarda ne yazdım? Kıl koku zarar gorur ise vucut oraya kan dolaşımını arttırıp kılı guclendirir. Hepimizin her yerinde gorunmeyen kıllar vardır, ya da ayva tuyu şeklinde kıllar vardır. Bu kıllar eğer lazer tarafından uyarılırsa daha once sahip olmadığınız kıllarla baş edersiniz. Acaip yerlerde kıllar cıkar. Bunu da gecelim vucuttaki uygulamalarına gelelim. Gene aynı prensip. Ancak bir fark var. Eğer gercekten sac gibi kıllarınız varsa, kıllar kapkara ise(renkli değil lazer renk gormez, goren lazerler de guclu değildirler İNANMAYIN MAHFOLURSUNUZ), ve kıl yoğunluğu cok cok aşırı ise, belki kıllarınızın bir kısmı olecektir ve geri kalanlar incelecektir. Ama ince kıllar da gene kalınlaşacaktır. Kıl olmayan bolgeler kıllanacaktır. Ben lazeri sadece koltuk altı (sadece kıl olan yerlere, sakın ince ayva tuylerine değil), genital, ve erkek bacağı gibi yerlere ki ayı gibi olması lazım kılların abartısız, bu noktalara belki oneririm. SAKIN başka yere yaptırmayın. Bence de hic yaptırmayın hatta lazeri, varlığını da unutun. Lazerle ilgili 2 yalan daha. 4-6 seans yeterli derlerdi benim zamanımda. Bu yalandır. 10-15 diyelim şuna ya da omur boyu. Zamanında bir kız arkadaşım, bana laf atmaya calışırdı bak ben 4 seans oldum lazer şu kadar aydır cıkmıyor kıl. Bir sure sonra hepsi geri cıktı ve daha guclu olarak cıktılar. Yani tum kıllar bitti kurtuldum da deseniz 1 belki 2 yıla yeniden
cıkıyor hepsi. Gecmiş olsun. Lazer kullanmayın son diyeceğim kendinizi seviyorsanız. Bana inanmıyor musunuz? neden, zannedersem FDA lazeri kalıcı kıl yok etme yontemi listesinden cıkardı? neden klinik datalarda sadece dunyada 1 kişide %100 sonuc var diğerlerinde alakası bile yok? Acıkcası cok karamsar oldum belki ama bu iş de biraz şans işi ama şansı olan da cok cok cok az. O paraları cope atıp, aktif olmayan kılları uyarmaya değer mi? Yanık riskine, buradaki operatorlerin dolandırıcı gulucuklerine kanmaya değer mi...

İğneli epilasyon... Arkadaşlar.. Acık soyleyeceğim eğer kıllardan kurtulacaksanız tek ve kesin cozum budur ANCAK cok buyuk bir risk faktorumuz var onumuzde... Faktorun adı Turkiye. Hayatımı yok ettiler benim.. Size de aynısının olmasını istemiyorum. O yuzden bunu yazacağım burada ve gideceğim. Burada bir suru başlık gordum herkes sormuş kime gidilir, bu izler kalıcı mı, beni yaraladılar mı diye.. Hepsinin cevabını vereceğim. Ama merak etmeyin. sozumde duracağım ve reklam icermeyecek. Birşey satmaya calışmıyorum burada başkaları gibi.

İğneli epilasyon, ozellikle de ağda yapmamışsanız cok kısa surede sonuc veren bir olaydır. Bolgeye gore 9-18 ay arası duzenli ve başarılı yapıldığında tamamen kılsız olmak mumkundur. Sakalda 18 aydır mesela ama daha kısa da surer daha uzun da bazen, cok değişken faktor var. Ama mesela kol diyelim, bir terim var "first clearance" diye, bir tur diyorlar burada, bir bolgenin tamamen ilk temizlenmesidir. kol mesela birinci tur 4 saat surdu, ikincisi mesela 1 saat surer ve bu azalır da azalır.bu şekilde yukarıda bahsettiğim surecler gecer. Daha az da gecebilir. Size bağlı. Ne kadar ağda yaptığınıza bağlı. Bağlı da bağlı. Kesin cozumdur. Ancak... benim her yerimi yaktılar. Nereye gittiysem yaktılar. Kim yaptıysa yaktı. Bazıları burada onerdiğiniz isimler hatta. İsim asla vermeyeceğim. Tum vucudumda 7 senedir iğne izleri var, nereye iğne girdiyse yandı ve iz bıraktı. Araştırmalarım sonucunda bir kanıya vardım ne yapılması gerektiğine dair iğneli epilasyon konusunda. Benim icin cok gec belki. Ama sizin icin değil. Dinleyin..

Bu ulkede ekonomi yurt dışındaki ekonomilere gore cok zayıf ve gumruk denen olay var. İğneli epilasyon icin oncelikle duzgun bir makine gerekiyor. Coğu epilasyon yapan da bu makineleri almıyor, cunku yurtdışında 4000 dolar vs civarında gezen bu makineler, burada tekelci dağıtım şirketi yuzunden 10 000 euro civarı fiyatlara yakın satılıyor (bir kac sene once bu fiyatı demişlerdi). O yuzden herkes eski, artık yurtdışında asla kullanılmayan makinelerle calışıyorlar. 80li yıllardan kalan makineleri kullanan kuruluş ve kişiliklere selamlar. Ayrıca do it yourself yani kendi kendine yapım makinelerini profesyonel olarak kullanan kişilere de selamlar. Kimse cıkarıp vermiyor cebinden 35 bin tl yeni makine almaya, kim verir! Olan kime oluyor? Bana tabi. Şimdi size iğneli konusunda dikkat etmeniz unsurları yazacağım.

- Oncelikle kullanılan makinenin markası, modeli, kac yılında yapıldığı cok onemli. Bunu yaptıracağınız yere sorun. Cevap vermezlerse bu konuda siz de oraya gitmeyin. Bu kadar basit. Guzelliğiniz daha onemli onların para kazanmasından. Son 10-15 senede cıkan makineler bilgisayarlıdır ve bir cok ayarı vardır, picoflash vs gibi, cildi yakmazlar ve daha az acıtırlar belki de HİC acıtmazlar. Apilus marka Platinum molde makine en iyi makinedir. İlla bu makine olacak diye bir kural yok. Muadil birşey de olabilir ama makineyi araştırın. Eski yıllardan kalma birşeyse yapan kim olursa olsun ASLA yaptırmayın, risklidir.

-Kullanılan iğneler.. Aslında onlar iğne değil, biz iğneli epilasyon diyoruz bu olaya, "probe" deniyor bu olaya iğne yerine. Burada da iki ceşit iğne var. Biri normal iğne, diğeri de altın iğne hani 10 tl verdiğiniz ama aslında cop kadar değeri olmayan iğneler. Altın iğne altın suyuna batırılmış normal iğneden farkı yok, size altın bu demelerine falan kanmayın yani. ha ama bir ozelliği var, elektriği biraz daha iyi iletiyor. Zaten canım turk epilasyoncuları da bunu kullanarak iğneli epilasyon yapıyor ve beni mağdur ediyor. Normal iğne de altın iğne de girdiği kılın koku değil, etrafındaki deriyi de yakan aletler. Zannedersem bu iğne turu ile kılın kokune tam girmeye gerek kalmadığı icin etraftaki deriyi yakan epilasyoncu kardeşler yuzunden benden bu izler kaldı. Yurtdışında yeni bir iğne turu var. Yalıtımlı iğne. Sadece kılın kokune enerji veriyor. Tek kullanımlık olması altın ile kıyasla dezavantajı. AMA DERİYİ YAKMIYOR. yani sadece ciddi epilasyonculara gore bir urun. benim epilasyoncum burada satılmadığını soyledi bu iğne turunun.

- Ayak pedalı olayından bahsetmek isterim ama kesin şeyler soyleyemeyeceğim. Normalde yeni makinelerde hem ayak pedalı hem pedalsız otomatik ozellik var. Konuştuğum ciddi profesyoneller artık ayak pedalı kullanmadıklarını soylemekte. Cunku daha yavaş, ve pedala basarken bazen iğneyi tutuşta sıkıntı olabiliyor. Ama pedallı calışan da var, o yuzden bilemedim ne diyeyim ama aklınızda olsun bu konu da.

-Kabuklanma. Arkadaşlar iğneli epilasyonda kabuklanma olmaması lazım. Bitti. Olan varsa aşırı akım veriyor ya da deriyi yakıyor bilginize. Normal gecirmeye calışabilirler yemeyin. Hele bu yukarda bahsettiğim yalıtımlı iğne hic bırakmıyor kabuk. Ha şunu da diyeyim. Kabuk olabilir bazen. Ama bazen. Sadece girilen noktalarda noktasal hafif kabuklanma ve max 1 haftada onun duşuşu, daha uzun değil. Benimkiler gibi 1 ay surmemesi lazım. Kabuklanmayı normal geciren yerler yeteneksizliklerini aşırı akım vererek ortbas etmeye calışıyorlar.

-Tedavilerden sonraki surecte yeni kıllar cıkar cıkmaz gitmeniz lazım. Oyle 5 ay bekleyeyim falan yok. 1-1.5 ayı gecmemeli randevunuz kıllar cıkmaya başladıktan sonra (hemen haftasında gidin yani) . Cunku kıl ilk cıktığında anagen denen safhada oluyor ve tedavi en cok (hatta bazen tek) bu safhada işe yarıyor. Diğer safhalarda tedavinin etkinliği duşer.

-Ne kadar donanım ve deneyim yeterli olsa da epilasyon yaptırma kararını kesin vermeden once bir iki dakikalık deneme seansı kesin yapın. mumkunse vucutta yapın kalın ve ince kıllar secip, bakın vucut nasıl tepki veriyor. Vucutta yapın dememin sebebi iz kalırsa suratta değil vucutta kalır. baktınız ki kabuklanma yok, dalın.

-Dudak ustu bolgesi COK hassastır. Girilecekse, karşınızdaki kişiye tam guveniniz olsun.

-Acıtmaması lazım. Acıyabilir bazı kişilerde. Ama acıtmaması lazım. Bitti.

Şimdi herkesin cildi farklı tepki verebilir. Belki herkeste aynı akım şiddeti ve makine kullanılmıştır, birinin cildi daha gucludur, yara yapmaz ama diğerininki yapar? Burada bahsettiğiniz "y şekerim bu hanım cok iyi" dediğiniz bir kac isim beni mahfettiler ama bu forumda okuduklarıma gore mahfedilen sadece ben değilim benim gibi birkac kişi daha var? E biz bunları hakettik mi? Yapan insanların ne yaptıklarını bilmesi gerekmiyor muydu? En sıkıntı veren cilt epilasyonda siyahi kadın cildi, ama bunu cozmuş adamlar, sıkıntısız tedavi yapılıyor siyahilere, e bizim cildi mi cozemediler?

Evet. Eğer onceden mağduriyetiniz olduysa ya da guvenilir bir yer bulamadıysanız şu tavsiyeme uyun. Paranızı biriktirin, dolar ya da euro alın. Araştırın, yurt dışında bu işi yapanlar var. Hem de hızlı ve daha etkili yapıyorlar. uzun vadede daha az canınız yanar, benim gibi olmazsınız. Bu ulkede bu sektore para kaptırım sonra da guzelliğinizden olmayın. benim 6 saatlik ince kıllarım ve suratımda bir kac yer kaldı. Kalca aram kaldı mesela. 10 sene gecti ve hala bu kılları bitiremediler arkadaşlar. Ben yurtdışında bir yerle konuştum, bu işin ciddi okulu ve ekipmanları var, buradaki gibi değiller. geri kalan seanslarımı yurtdışında yapacağım. Umarım vizem cıkar. Sizlere tavsiyem, eğer 22 23 yaşındaysanız, şu anki duzeninizde belki erkek arkadaşlarınız vs vardır utanıyorsunuzdur kıllarınızdan dolayı. Aceleci moda girmiş olabilirsiniz. Acele etmeyin, kimse sokakta sizin kıllarınıza bakmıyor ve coğunlukla şuanki duzeninizin değişeceğini duşunuyorum. Biriktirin paranızı, işi bilen birisine yaptırın yurtdışında, duzgun epilasyon okullarından mezun olmuş, konu hakkında kitaplar yazan kişiler var. Ama onu da siz araştıracaksınız ben soylemeyeceğim Bu işler bu ulkede riskli. Belki cildiniz kaldırır dandik aletlerle de yapılabilir size epilasyon. Bana olmadı oyle. Dediklerim kulağınıza kupe olsun.

Son olarak kural dışı yazımı yazacağım. ben bir erkeğim ve hicbir epilasyoncu bu ulkede erkeklere epilasyon yapmıyor! Yapanı bulana kadar canım cıktı bulduklarım da belirli alanlara yapmıyor. beni bu ulkenin kulturu ve duzeni mağdur etti. Erkek cildimle yandım, kadın olsam kim bilir ne kadar derin yanıklarım olurdu. Erkeğim diye son voltaj akım verdiler ben oyle duşunuyorum. Haram olsun her şey onlara.. Yurtdışında herkese ve her bolgeye yapıyorlar. Kadın uzmanlar bile erkeklerin ozel alanlarına yapıyor. Keşke en başında bu dediklerimin bilincinde olsam. Asla burada yaptırmazdım.

Eğer sizin de beyaz yanıklarınız oluştuysa.. Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. ama genelde yapacak cok opsiyon kalmıyor. SAKIN lazer ve peeling denemeyin. Bu tedaviler derinin zarar gormuş bolgelerine inemiyorlar ve hicbir işe yaramazlar (ya da pek bir işe yaramazlar). Daha sonrasında daha kotu bir cildiniz olabilir. Cok derin ve sancılı şekilde bir mikro iğneleme sureci biraz duzeltebilir ki şu an onu araştırıyorum. Bunu da evde siz kendinize derma roller alıp yapamazsınız. Bu ulkede kime guvenip yaptıracağim mechul bu olayı. Lazer kullanmak yetenek gerektirmiyor manuel operasyonlara oranla, millet o yuzden herşeyi lazerle yapıyor ve fiyatı da daha fazla lazer uygulamalarının. Epialsyonda da boyle bu, saatte dakikası 3 tlden 180tl ağır calışarak kazanmak mı daha makul? 20 dakikada lazer epialsyonla buyuk vucudu bitirmek 1000tl almak mı? İğneleme sonucu ne olacak o da mechul. Bitti. Gecmiş olsun. Banlerseniz de konumu silmemeniz sizin icin daha yararlıdır. Bir gun sizin de başınıza gelebilir. Bu benim kolum ve tum vucudum boyle. Allah beni cezalandırdı gibi geliyor. Elveda kadınlar kulubu.