Doom la alemlere kafa goz yararak bodozlama giren Job For A Cowboy, Genesis le evriminin ilk aşamasını sorunsuz gecmiş gibi gorunuyor! ama "kafa goz yarma" işlerini
birkenara kaldırıp daha olumcul bir stile yelken acmış orası ayrı.

Bol hardcorelu ilk işleri Doom epsiyle cok deli kitle yakalayan JFAC, aslında daha cok satabilitesi olan deathcorelu işlere bakmak yerine; daha ağar abi daha olumcul işlere dumen kırmış.
Genesis, ilk hallerine nazaran cok daha death metal ve hardcore/grind işlerine pek bulaşmadan ufakdan progresif ve teknik alt yapılarla akıcılık kazandırılmış parcalarla hazırlanmış bir album.
Bunun bir değişim albumu olduğunu goz onunde bulurdurursak ve pek cok grubun benzer evrelerden gectiğini duşunursek; Genesis guzel bir albumdur...ama Doom la neredeyse hicde alakasıda yoktur...

Bu albumde en cok goze batan şey, davuldan sonra gitar soundlarıdır...artık birşeye benzemeye başlamış
Ve tabi ki davulcu genc.. azmış kudurmuş tam bir kros manyağı, oyleki introlarda bile durduramamışlar serseriyi.
Albumde en tuttuğum parcalardan birisi, kazıma işlerle ilgilenen bir grubun yapmayacağı kadar ağar bir parca olan "The Divine Falsehood" ! parca ne bir konser parcası ne azma işlerene hitap eder... ama bundan yıllar sonra bile dinleme garantim olan bu parcada, soundun vuruculuğu artıkca vokalin tonunun da kalınlaşması cok deliler delisi bişey olmuş, super olmuş kanımca.
Coalescing Prophecy, Embedded ve Altered From Catechization en tuttuğum parcalar albumde.

Bu albumle goruyoruz ki JFAC askere gitmiş gelmiş ) yada anaları babaları "olum daha adam akıllı işler kovalayın lan" diye cıkış.. sonuc olarak ne olmuşsa olmuş "ileri doğru" olmuş orası kesin....

Metal Blade Records dan cıktı album ve ahanda tracklist:

B Kod:
earing The Serpent's Lamb Reduced to Mere Filth Altered From Catechization Upheaval Embedded Strings of Hypocrisy Martyrdom Unsealed Blasphemy The Divine Falsehood Coalescing Prophecy
Kod:
Kadro: Jonny Davy -vokal Ravi Bhadriraju - gitar Bobby Tompson - gitar Brant Riggs - bass Jon "Thr Charn" Rice - davul (yeni cocuk)
doom tarzı dinleyenler dinleyebilir genel olarak bilgilerini koyucaktım ama ingilizce genelde bulamadım doom severler icin psikomanyak bi grup