Eveeet gelelim bu senenin bomba albumune . gittim kıydım paraya ilk cıktığı hafta aldım vallahi D&R dan . albumde 9 u intro olmak uzere 23 şarkı var.albumumuz konsept bir album yani şarkıların buyuk coğunluğu nostradamus ile alakalı.son yıllarda heavy metalde yukselen melodiklik ve klavye kullanımında da nasibini almış album ama nostradamus gibi huuhuuu ulu bir konu anlatıldığı icin epikliği sağlamış , glenn kankim becermiş işi .

* Rob Halford – vokal
* K.K. Downing – gitar, synthesized gitar, yapımcı
* Glenn Tipton – gitar, synthesized gitar, yapımcı
* Ian Hill – bas
* Scott Travis – bateri
* Don Airey – klavye
* Mark Wilkinson – kapak tasarım

ACT I
evet albume yavaş yavaş girelim . album istanbul konserinde olduğu gibi dawn of creation/prophecy ikilisiyle giriyor . prophecy albumun bomba şarkılarından biri . bateri sade , solosu tatlı ve kesinlikle kafa sallandırıyor . "I am the darkness , born out of light" diyerek giriyor halford amca . nakarat kısmında "I am Nostradamus!" şeklindeki ibare gazı veriyor zaten .Albumun en beğendiğim 3-4 şarkısından biri . Kolayda ezberleniyor . bu ikiliye 10/10 veriyorum

ardından awakening/revelations geliyor . Revelations'ta cok kral bir şarkı . Albumun yine en sevdiğim 3-4 şarkısından biri icine giriyor . "-sion" şeklindeki fiilleri bol bol kullanmışlar bu şarkıda. tınısı cok guzel . solosu aşmış bitirmiş.oneriyorum. 9/10

the four horsemen/war ikilisi geliyor ki the four horsemen albumun en iyi 2 introsundan biri(diğeri icin bkz. dawn of creation)

ardından War geliyorki fena bir parca değil . album başta sona dinlenirken guzel oluyor.dediğim gibi fena bir parca değil bakılabilir , tad bakımından deal with the devil tadını alırsınız .gods of war şeklinde bir epiklik var evet bu şarkıda. 7/10

[IMG]http://img262.**************/img262/3705/48065374pb5.jpg[/IMG]

Sands of time / pestillence and plague bence yine cok guzel bir ikili . pestillence and plague adı ofsayt olmasına rağmen sağlam bir melodiye sahip . nella tentazione diye bağırmak zevkli oluyor . nakarat kısmı italyanca bunun. 8/10

Death introsuz , tamamen aşmış bir şarkı.Slow bir şarkı ama insan kendinden geciyor . Mesıncır of Death diye bağırdığımızı hatırlarım konserde calmışlardı bunu.7 dakka kusurdur , kesinlikle imbadır dinlenir kafa goz yarılır. 9/10

Peace/Conquest albumun en vasat bulduğum kısmı ben bilemem.Peace intro olarak tatlı ama conquest sanki oylesine yapılmış act 1 dolsun diye yapılmış .ısınamadım ben bu şarkıya.nakarat kısmı fena değil yinede. 6/10

Lost love albumun balladı ve cokcok tatlı yapılmış.bir dreamer deciever tadı yok ama angella kıyaslanabilir.kesinlikle kacırmayın.Sozler acayip anlamlı yazılmış
I can remember
The first time that we met
The feelings you gave to me - I'll never forget

Ardından Persecution giriyor ki oda sağlam bir şarkı . patakute daldıktan sonra şarkıya zaten daha ilk nakarattan sonra ikincide ilk dinlediğinizde ANOTHER HAND OF PERSECUTION diyebiliyorsunuz .(= kacırılmamalı. 8/10

Act i burda bitiyor.ikinci sidiyi takıyoruz

ACT II

solitude/exiled , cok bomba , prophecy kadar olmasada CD girişlerinin super olmasını sağlamış . solitude vasat bi intro ama exiled cok iyi bir şarkı. i'm banished in exile ... 8/10

Alone yine herkesin cok beğendiği bir şarkı. we just wanna be .. LEFT ALONE kısmında sanırım herkes bir manamı buluyor nedir. kacmaz bu . yazın kupona 8/10

Shadows in the flame/visions albumun single ı . bencede cok sağlam olmakla beraber bu şarkıda bir prophecy bir nostradamus bir death tadı alamadım.yinede yazın kupona. Visions in the night show me what is right . diyor . artı bu şarkıda nostradamusun geleceği gorebilmek icin ruhunu satmasından bahsediliyor. 9/10

Hope/New Beginnings yine vasat.melodi olarak albume pek uymamış + judasa da uymamış , new beginnings in başını zaten dinlediğimde boyle peterpan soundtrack i gibi geldi bir an . vov vov vov efektleri bozmuş . 6/10

CalmBeforethestorm/Nostradamus. eveeet işte geldik albumun taytıl tirek ine . aylar once yayımlandığında daha ilk gun ezberlemiştim . ertesi gun okulda arkadaşlarla acıp soyluyoduk ezbere.judas ın yeni şarkısının cıkması heyecanı mı yoksa şarkının sağlam olması mı nedeni bilmiyorum ama . prophecyden sonra en sevdiğim şarkı . hakikaten cok guzel yapmış adamlar .NOSTRDAMIS NOSTRADAMIS. 10/10

Future of mankind kapanış şarkısı ,lochness tadı veriyor yinede cok guzel bir şarkı yapmışlar kapanış icin.sonunda fransızca bir kısım koymuşlar falan tatlı olmuş.sozler cok anlamlı.seviyorum ben bunu 8/10

Evet bir kritiğin sonuna daha geldik sevgili okuyucular .yeni kritiklerde buluşmak dileğiyle.

Je suis au bout de ma vie
Ma tÂche est finie
Je passe de ce monde à un autre
Mes prémonitions survivront
Prenez garde à mes paroles
Parce qu'elles adviendront
le patrimoine que j'ai laissé
L'avenir de l'humanite

ps:yazayım bunu bitsin diye kastım kızarkadaşımla buluşcam gec kalıyorum.