Son yıllarda cıkmış en gaz gruplardan Amon Amarth ın yeni albumu Twilight of the Thunder God ın cıkış tarihi ve parca listesi belli oldu.Sıcak ve icten muzikleri,coşturucu konser performansları ve senkronize kafa sallamasıyla gonullerimizde taht kuran grubun son albumunde surpriz konuk sanatcılar da yer alacakmış.Bu yıl merakla beklediğim albumlerden birisi daha geliyor.Bakalım nasıl olacak...
Bu grubun basit ve akılda kalıcı muziğini seviyorum.Muziklerinde fazla bir zorluk,derinlik yok ama muthiş bir ictenlik ve samimiyet var.Ne yapıyorlar,nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama yaptıkları muziğin ruhunu cok iyi yansıtıyorlar.Bu onsoz den sonra albumle ilgili haberlere gecelim.Albumun kayıt ve miksajı tamamlanmış.Şu sıralarda festivalden festivale koşturan grubun yeni albumu Eylul 17 de isvec de,Eylul 19 da komşu ulkelerinde,Eylul 22 de Avrupa nın geri kalanında,30 Eylul de de Kuzey Amerikada yayınlanacak.10 parcadan oluşan albumdeki konuk sanatcılar ise(heh cok şukur onemli kısma gelebildim euheuheu) Guardians of Asgaard parcasında Entombed ın vokali L.G. Petrov,Twilight of the Thunder God parcasında sololarıyla Children of Bodom un gitaristi Roope Latvala ve Live for the Kill adlı parcada cellolarıyla Apocalyptica konuk olacak.Gayet ilgi cekici tercihler olmuş.Merağımı daha da percinlediklerini itiraf etmem gerek.Fazla soze de gerek yok.Bekleyip goreceğiz.Cıktığı ilk gun de analizini yapıp siteye koyacağımdan emin olabilirsiniz.Saygılar...
Parca Listesi
1. Twilight of the Thunder God
2. Free Will Sacrifice
3. Guardians of Asgaard
4. Where is Your God?
5. Varyags of Miklagaard
6. Tattered Banners and Bloody Flags
7. No Fear for the Setting Sun
8. The Hero
9. Live for the Kill
10. Embrace of the Endless Ocean
Grubun Kadrosu
Johan Hegg - Vokal
Olavi Mikkonen - Gitar
Johan Soderberg - Gitar
Ted Lundstrom - Bass (Eternal Oath (Swe))
Fredrik Andersson - Davul (A Canorous Quintet/The Plague (Swe)/This Ending, Curriculum Mortis (Swe), Guidance of Sin, Laid to Unrest, Beyond Dreams, The Dead (Swe))
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- Amon Amarth Album Ayrıntıları