Suna dumankaya 'dan soru cevaplar....

Soru
Beslenmeme dikkat ediyorum, duzenli olarak yuruyuş yapıyorum, ceşitli kremler kullanıyorum ama yine de selulitlerimden kurtulamıyorum. Ne yapmamı onerirsiniz? Sema A./İstanbul

Cevap
Vucudunuzdaki suyu atmak icin bol sebze, meyve, ozelliklede enginar, hindiba, fesleğen ve lahana tuketin. Bitki cayları icin ve yuruyuş yapmaya devam edin. Haftada 1 kez kese yapın ve masaj yaptırın. Ayrıca 1 su bardağı susam yağına, yarım su bardağı limon suyu, 30 gram kafur, 10 dovulmuş aspirin, 10 damla okuz gozu esansı, 10 damla biberiye, 5 damla servi ağacı yağı ekleyin. Bu karışımı masaj yaparak selulitli bolgeye yedirin. Her gun uygulayın. Evde olduğunuz gunlerde masajdan sonra vucudunuzu strec filmle sarın. 2 saat sonra strec filmi acın.

Stresinizi melisa cayıyla atın
Soru
Sıcak havalar butun enerjimi cekti. Zaten cok stresli bir işim var. Bu duruma bir de halsizliğim eklenince, hayatım bir hayli zorlaştı. Sinir sistemimin rahatlamasını sağlayacak bir formulunuz var mı? Elif Z./İzmir

Cevap
1’er tutam melisa ve safran ile 3 adet kakuleyi yarım litre suyun icinde kaynatın. 10 dakika demlendikten sonra bu karışımdan bir cay bardağı icin. Bu formulu sabah-akşam uygularsanız, stresiniz hızla azalacak ve sinirleriniz gevşeyecektir. Her gun 1 adet muz yemek de enerjinizi yukseltecektir.

Tırnaklarınız uzamıyorsa care zeytinyağında
Soru
Tırnaklarım bir turlu uzamıyor. O kadar kısalar ki ozellikle renkli ojeler ellerime hic yakışmıyor. Bana tavsiye edeceğiniz bir formul var mı? Ozlem K./İstanbul

Cevap
Size tavsiyem şu: 1 tas ılık su ya; 1 corba kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 cay kaşığı zeytinyağı katın. Ellerinizi tutabildiğiniz kadar bu suyun icinde tutun. Her akşam bu formulu uygularsanız tırnaklarınız guclenecek ve hızla uzamaya başlayacaktır. Tırnaklarınızı limonla ve badem yağıyla ovmak da uzamalarını ve guclenmelerini sağlayacaktır.

Kaynak :HThayat