Şerbetciotu kremini uygulayanlar bilir, ne kadar zor ve meşakkatli bi iş olduğunu. Gerek kremi hazırlama safhası, gerek uygularken etrafın kirlenmesi, her yerin ot olması ve bunları temizlemenin işkence gibi olması, yatarken uyguladığımız kremin sabaha kadar tutulması gerekmesi ve kaşıntılar, kızarıklıklar, yine her yerimizin batması vs. Butun bunlar olmadan cok kolay ve tertemiz bi şekilde şerbetciotunu kullanabiliyoruz. Bu yontemi şerbetciotu kremine başladığımın ikinci haftasında artık bu eziyete daha fazla devam edemeyeceğime kesinlikle karar verdiğimde buldum. Ama elimde kalan şerbetciotlarını da ziyan etmeden nasıl kullanabilirim sorusu da bana yardımcı oldu. Evet kızlar, bildiğimiz uzre şerbetciyi kullanırken aynı zamanda başka yontemlerle de destekliyoruz değil mi, mesela buz masajı ve ardından da corek otu vs. gibi yağla masajlar. Adacayımızı da icmeyi ihmal etmiyoruz tabi. O zaman yeni yontemimizi acıklıyorum:

1 litre suya 2 su bardağı onceden robotta cekilmiş şerbetciotu katılır ve bir guze kaynatılır. 10-15 dk. kadar kaynadıktan sonra icine uc beş dal adacayı, 2 kaşık rezene, 1 kaşık kimyon konur, karıştırılır. Adacayı fazla bekletilmeden (takriben yarım dakika kadar sonra) karışımdan cıkarılarak atılır. Karışımımız soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir suzgecten gecirilip cam kavanoza konulur (otlarını kullanmıycaz atıcaz, sadece suyu lazım) ve buzdolabında saklanır. 1 gun dinlendirildikten sonra iki cay tabağına bu karışımdan dokulerek buzlukta ya da derin dondurucuda donmaya bırakılır. Donan karışım cay tabaklarının arkasına hafifce vurmak suretiyle kolayca cıkar. İki kalıp yassı ve yuvarlak buzumuz oldu. Bu buzları sabah ve akşam olmak uzere gunde iki kez goğuslerimize dairesel hareketlerle surup guzelce masaj yapıyoruz. (uygulama esnasında belinize eski bir havlu sararsanız kıyafetlerinizi buzdan akan renkli sudan korumuş olursunuz) Buz masajı bittikten sonra da, zeytinyağı-corek otu yağı karışımıyla bir guzel masaj yapıyoruz ve her seferinde en fazla 5 dakikada kurumuzu bitirmiş oluyoruz. Her uygulamadan sonra cay tabaklarınızı yine aynı karışımla doldurup yine buzluğa yerleştiriyosunuz. Bu kadar basit.

Hazırlaması, uygulaması ve temizliği cok kolay ve pratik bi yontem. Ustelik de birkac yontemi aynı anda uygulamış oluyosunuz.

Yontemi uygulamaya başlayalı 4 gun oldu, goğuslerimde acayip bir dolgunlaşma ve dikleşme var. ozellikle sarkma ve porsume problemine birebir. Bu yonteme devam edicem. Şiddetle tavsiye ediyorum.