Oncelikle bolgesel yağlanmanın başlıca iki sebebi sporsuzluk ve dengesiz beslenmedir. Dengeli beslenmeden kastım diyet yapmak değildir. Doğadaki her canlı aslında ideal vucut olculerine sahiptir ki insan da buna dahil fakat biz insanlar beslenme alışkanlıklarımız yuzunden ideal kilomuzdan uzaklaşıyoruz. Oncelikle diyet ile ilgili butun bildiklerinizi unutun ve sadece şu uc noktaya dikkat edin; bol su icin, oğun atlamayın, fast food tuketmeyin, sadece bunlar bile sizi ideal kilonuza yaklaştırır. E tabii birde patlayana kadar değil doyana kadar yiyin. Spor konusu ise yuruyuş ve bolgesel hareketler şeklindedir. Yuruyuş derken ben zaten hergun işe yuruyorum değil. Tempolu ve hızlı adımlar kastım. Gobek icin duz ve sert bir zemine yatın, ellerinizi arkaya uzatıp karnınızı gerdirin ve icinize cekip bırakın. Basenler icin ise 500 ml lik su şişelerini iki elinize alın, bacaklarınızı omuz genişliğinde acıp ellerinizi yavaş yavaş yanlara salın. Boylelikle uzun vadede bolgesel kilo probleminden kurtulduğunuzu goreceksiniz.