Arkadaşlar,
pek mesaj yazmasam da arada bu bolumu takip ediyorum.Burada yazan egzersizleri yapmaya calışıyordum.Ancak bu sene dizimde feci bir ağrı başladı.Doktora gittim diz kapağımızın arkasında bir kıkırdak doku varmış.Bu kıkırdakta zedelenme olmuş.Kıkırdak iyileşemeyen bir doku.Nedeni de bacağımın dış taraftaki kasının ictekine oranla daha gergin olması ve diz kapağının duzgun durmaması dışa doğru eğik durması,boyle durunca da alttaki kemik surekli kıkırdağa baskı yapıp zedelenmesine neden olmuş.Size tavsiyem ağır egzersizleri yaparken dizinizde zorlanma acı hissederseniz hemen o egzersizi bırakın.Hatta buz koyun.Squat (egzersiz ismini doğru yazıyorumdur umarım) gibi egzersizleri cok yapmayın ,ya da dikkatli yapın.Ozellikle bodyrock tv ci arkadaşlar.Cok zorlandığınız zaman egzersizi bırakın.Ayrıca dizinizin ust kısmındaki kasları da geliştirin.Bunun icin bir sandalyeye oturun ayak bileğinize ağırlık da bağlayabilirsiniz.Dizinizi duzleştirerek ağırlığı kaldırın ve 5-10 saniye tutun.Normal egzeriszlerinizin yanında bunları da yapın internetten diz egzersizleri diye aratırsanız bulursunuz ,ozellikle medical sitelerde bulabilirsiniz.