merhaba arkadaşlar ;

eşimin kuzeninin karısı şoka girmiş ,buyuk bir korku yaşamış ,yani doktorun dedikleri bunlar ,Arif Verimli'ye goturduler teşhis derin depresyon hali ,şok ...

bahsettiğim kişi cok sakin ,naif ,gelinlerin icinde en hamarat ,en hanım olanıdır ,cok severiz ...kayınvalidesi cok iyi anlatır ,zaten gorunen koy kılavavuz istemez ,hepimiz biliyoruz ...eşiyle arası iyidir ,maddi durumları da iyi .. birde 6 yaşında kızları var..

gecen yıl 5 aylık hamileyken bebeğin down sendormlu olduğu ve alınması gerektiği soylendi ve aldılar,bu olaydan sonra cok vicdan yapmıştı acaba değilmiydi ,acaba sağlıklımıydı diye ..ama atlatmıştı ,iyiydi,ondan olduğunu sanmıyorum,hem bir yıl sonra şok neden olsun boyle bir olaydan sonra ..

iki gun once herşey gayet normalken ,eltisiyle otururken birden durgunlaşmış ,noldu filan demişler bişey yok demiş ,ama halinden belliymiş ,akşama da fenalaşmış ,eşi hemen hastaneye sonra da işte arif bey'e ve sonuc belli ..

pazar gununden beri yatıyor ,gozleri kapalı ,tek lokma yemiyor ,tepki vermiyor ilaclarını icmiyor ,tek kelime konuşmuyor ..hafta sonu gormeye gittim ,kapıdan baktım yuzunu de ortmuş yatıyor ruh gibi...cok uzulduk ,ailesi ,eşi perişan ,birde kucuk kızı var o bile yavrum cicek toplayıp bahceden getirmiş annesinin başına iyileş annecm diyomuş..
bugunku şok tedavisine cevap vermemiş hala aynı ...
diyeceğim şu ki biz neler yapabiliriz yakınları olarak ,doktor gecicek diyomuş ama nasıl ,umitsiz gib duruyor..yani konuşulanlara tepki yok ,kimseyi tanımıyor ,oylece bakıp bakıp geri kapıyor gozlerini ..bu gibi bir durum yaşayan varmı yada yakınlarında goren duyan ,neler yapabiliriz iyi olması icin...???