Merhaba doktor hanım ben sizden onemli bir konu hakkında yardım isteyeceğim...Benim cok yakın arkadaşımın buyuk bir sorunu var iki erkekle alakalı arkadaşımın yurt dışında yaşıyan ailecek goruştukleri ailesinin yakın arkadaşları vardı bunlar bu yıl yaz tatilinde turkiyeye geldiler fakat arkadaşımın yaşlarındada bir oğulları vardı bu yaz tatili sırasında arkadaşımla aralarında bir yakınlaşma oldu ve bu aşka donuştu tabiki ailelerde cok yakın oldukları icin buna karşı cıkmadılar fakat 3 aylık tatil sonunda yine yurt dışına gittiler bidahaki yaza donmek uzere msn ve telefondan ilişkileri surmekteydi fakat cocuğun aile icindeki gecmişte yaşadığı bazı sorunlar yuzunden kırıcı konuşmaları tavırları oluyordu ve arkadaşımı rencide edicek hakarete varıcak kadar kıskanclık oluşturuyordu arkadaşımda defalarca cok kırılmasına rahmen ona hak tanıdı,fakat tekrar aynı şeylere devam etmesi sonucunda ilişkisini bitirme kararı aldı yinede icinde onu uzmemek adına bişiler vardı o sıradada başladığı bi enstruman kursundaki hocasının hoca oğrenci arasında giden konuşmasının farklı bi şekle donuşeceğini anladı bu durumun bu şekile donuşmeside kendisininde hocasınında ilişkilerinde sıkıntılı donemler yaşıyor olmalarında olduklarını duşundu hocasıyla bunu paylaştığında oda ilkkez boyle birşey yaşıyor olduğunu ve kendini cok suclu hissettiğini duşunduğunu sık sık dile getiriyordu fakat bir yandanda yurt dışında yaşayan henuz bir sonuca bağlamadığı ilişkisinin surduğu erkek arkadaşı arkadaşımın ayrılmak istemesini dile getirmesine rahmen hala sevgilisiymiş gibi konuşmaya,cevap vermeye devam etmekteydi hatta evlilikle ilgili kararlar almaya tarihi bile duşunecek kadar bu ilişkinin bitmeyeceğine hicbir zaman ayrılmayacağını duşunmekteydi.Bu aralarındaki sorunun gecici olduğunu duşunup koluna arkadaşımın ve kendisinin isminin baş harfini dovme yaptırdı yani acıkca anlatmak istediğim cocuk ayrılığı bir turlu kabullenmemekte ve ailesininde ayrılmayacaklarını duşundukleri icin arkadaşımın ailesine evlilikle ilgili planlarını yapmaktalardı arkadaşımında artık bir karar vermesi gerekiyor cunku kendiside ne yapıcağını bilmiyor kafası cok karışık bi yandan onu cok seven fakat şuanki kıskanclıkları bile dayanılmayacak şekilde olan hala bitirememiş olduğu ilişkimi? yoksa onun icin kurs hocalığını dahi bırakmak isteyen hocasınımı secmeli? veya ikisinidemi secmemeli biz arkadaşları olarak surekli yardımcı olmaya calışıyoruz fakat belki hayatını bile etkiliyecek olan bu olayda hic bir tarafı tamamen suclayamıyoruz.Arkadaşım cok mutsuz ailecek goruştukleri erkek arkadaşının ayrılmayı kabul etmemesi onu cok uzuyor bu nedenlede onunda cok uzuluceğini duşunduğu icin ilişkisini bitiremiyor ama devam ederse bunun kesinlikle evliliğe gidiceğini ve ilerde kıskanclık konularında cok sorun yaşıcağını biliyor siz bir uzman olarak bize bu konuda yapmamız gerekenlerle ilgili yardımcı olursanız cok seviniceğiz yanıtınızı merakla bekliyorum şimdiden okuduğunuz icin teşekkul ederim...