merhabalar. benim erkek arkadaşımın psikolojik sorunları var ona yardım etmek istiyorum psikiyatriye gitmesini soyledim o bunu kabul etmiyo hasta olduğunu bile kabul etmiyor. rahatsızlığı nedir bilmiyorum birşey soyleyin lutfen

durum şoyle,

benim yada başkalarının normal olan davranışların konuşmalarından farklı anlamlar cıkarıyor kendince birşeyler uyduruyor. ondan ayrılılırsam kendini olduruceğini soyluyor ne yapacağımı bilmiyorum. onceleri yaptıklarından pişman olup yanlış davranışları olduğunu itiraf ediyodu ve ağlıyodu ama şimdi dahada kotuleşti tamamen hatasız doğru davranışları olduğunu soyluyo. basit ornekleri, mesela ben cayıma hep 6 şeker atardım bigun kantinde cay alırkenken bana 6 dimi dedi ben hayır bu sefer 5 olsun dedim ben bu davranışımla onu kantinciye rezil etmişim ve bunu onun inadına yapmışım. annesi ve babasına film izletmiş 2 tane 1 tanesi onun cok sevdiği film ailesi onun sevdiği filmi değil otekini beğenmişler diye onun inadına yaptıklarını sanıyo buna benzer cok davranışları var o birşey değdiğinde benim farklı bişey duşunme hakkım yok sanki o onun dediğini yapmak zorundaymışım gibi davranıyo. hocamız sınıftaki herkese serada gorev vermişti ikimizi aynı gune yazmamıştı ayırmıştı bizi hocaya rica etti hayır listeyi bozamam dedi sonra sınıf boşaldı ikimiz kaldık sıraları tekmeleri yuksek sesle ağladı bizi niye aynı gune yazmamış diye yırttı kendini .insanlardan nefret ettiğini soyluyo zaten hic arkadaşı yok kimseyle konuşmuyo. biz unide aynı bolumde ve aynı yurtta kalıyoruz sabahtan akşama kadar hep yanyanayız ben cok yoruluyorum bolumumuzde yorucu cunku yurtta gece 12 ye kadar yanında oturuyorum cunku erken gitmek istediğimde beni yanlış anlıyo onu istemediğimi ondan sıkıldığımı sanıyo. beni hic yanlız bırakmıyor eve ailemin yanına donduğumde uyumadığımız anlar haric her an mjlaşmak istiyo sanki guvenmiyor yanlız biye gittiğimde 1 saat sonra msj atıp hala donmedinmi diye. her şeye alınıyo gereksiz yere triplar atıyo bana bu davranışları sadece bana değil ailesine zaten diğer insanlarla konuşmaz sadece selam verir beni cok sevdiğini benim gibi bi insanın bu dunyada olmadığını asla bırakmıcanı soyluyo bana aşırı ilgisi var tamam ilgi alaka guzeldir ama onunki aşırı ve hastalık derecesinde kıskanclığı var kız arkadaşlarımdan bile kıskanıyo. herkesin bizi ayırmak istediğini soyluyo